Ismerjétek meg Hacsi Gábort, aki most kezdett nálunk jogi programmunkatársként.

Hacsi Gábor

1. Először mesélj egy kicsit magadról: mi a három legfontosabb dolog, amit tudni érdemes rólad?

Az első, hogy sokévnyi ügyvédkedés után döntöttem úgy, hogy jogvédő civil szervezetnél szeretnék dolgozni. Nagyon örülök, hogy ez sikerült, és egy ilyen jó hírnevű, elismert szervezetnél kezdhettem el dolgozni. A második, hogy szeretem a természetben létet, a túrázást, a vadvizeket, a kenuzást. A harmadik, hogy nagy szerelmem a színház: nem csak színházba járni, de pl. improvizációs színészkedni is. A negyedik pedig a felsorolásokhoz való speciális vonzódásom.

2. Miért jelentkeztél hozzánk?

Úgy éreztem, hogy a nagyobb fizetés helyett fontosabb már számomra az, hogy olyan helyen dolgozzam, ahol a közvetlen cél a világot, az országot egy kicsit jobb hellyé tenni. Ezért jelentkeztem az Amnesty-be, ahol remélem, hogy az üzleti jogi világban megszerzett tudásomat tudom majd használni itt is.

3. Mik lesznek a legfontosabb feladataid?

A jogállamisággal kapcsolatos különféle kutatásokban való részvétel lesz a fő profilom. Ezek célja az lesz, hogy megállapítsuk, hogy ma Magyarországon mennyire működik az állami működés egyes területein a jogállamiság. Emellett természetesen részt veszek az iroda munkájának jogi segítésében, és természetesen besegítek a munkatársaknak minden területen, ahol épp szükséges.

4. Szerinted mi lesz a legnagyobb kihívás a pozícióban?

A kutatásokban talán a legnagyobb kihívás az lesz, hogy az azok alapjául szolgáló adatokat beszerezzük, hiszen sajnos kevés a nyilvánosan hozzáférhető adat.

5. Szerinted mit tehetünk közösen a jogállamiságért?

Amit mindannyian megtehetünk, hogy folyamatosan képben legyünk a jogállamiság helyzetével kapcsolatban, hogy milyen problémák vannak és milyen támadások érik azt, és erre felhívjuk a közvélemény figyelmét. Továbbá megértetni minél több emberrel azt, hogy a jogállam miért fontos mindannyiunk számára. Nem egyszerű, de én bizakodó vagyok, hogy ez nem lehetetlen.

Bejegyzés helye:Rólunk