×

Az online petíció szövege Szólítsd fel a paraguayi egészségügyi minisztert, hogy engedélyezzék a terhességmegszakítást a megerőszakolt lány számára!

Minister of Public Health and Welfare
Dr. Antonio Barrios
Ministry of Public Health and Welfare
Pettirossi Esq. Brasil
Asunción
Paraguay

Tisztelt Miniszter úr,

Egy tízéves lány ügyében írok Önnek, aki azután esett teherbe, hogy a nevelőapja megerőszakolta. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a szakemberek is egyetértenek abban, hogy egy ilyen terhesség nagyon magas kockázatokkal jár, és különösen veszélyezteti a még fejletlen lány szervezetét és életét. A lánynak ezért biztonságos terhességmegszakításra van szüksége, amelyet azonban nem engedélyeznek a számára.

A Paraguayban hatályban lévő jogszabályok alapján az abortusz engedélyezett, ha a terhes nő vagy lány élete veszélyben van, vagyis a lánynak joga van az a beavatkozáshoz. A Gyermekek Jogairól szóló Egyezmény alapján mindig a gyermek érdekeit kell elsődlegesen szem előtt tartani, az államok kötelesek ilyen esetekben a terhességmegszakításhoz való hozzáférés lehetőségét számukra biztosítani.

Kérem, hogy a paraguayi hatóságok azonnal biztosítsák az abortusz elvégzésének lehetőségét, és mentsék meg a lány életét, aki azért esett teherbe,mert a nevelőapja megerőszakolta. Kérem továbbá, hogy sürgősen folytassanak le egy független és pártatlan eljárást a nemi erőszak ügyében, és vonják felelősségre az elkövetőt.

Tisztelettel:

Bezárás