×

Az online petíció szövege Szólítsd fel a dél-afrikai hatóságokat, hogy biztosítsanak megfelelő ellátást a mkhondói nőknek!

Dear Minister Mashego
Mr. Gillion Mashego
MEC for Health, Mpumalanga Province
No. 7 Government Boulevard Building No. 3
Nelspruit 1200
South Africa

Tisztelt Gillion Mashego!

A mkhondói nők és lányok ügyében írok Önnek. A Mpumalanga tartományban található Mkhondóban élő nők és lányok számos az anyák egészségét veszélyeztető körülménynek vannak kitéve a szexuális és reprodukciós jogaikkal összefüggésben. A Gert Sibande egészségügyi körzetben élnek, amely a Mpumalanga Egészségügyi Minisztériumhoz tartozik és Dél-Afrikában a legrosszabb eredményekkel rendelkezik. 2008 óta jelentősen nőtt a gyermekágyi halálozás a körzetben, ellentétben az ország többi területével. Számos akadály hárul rájuk, hogy a megfelelő terhesgondozáshoz hozzáférjenek a terhesség korai periódusában, emellett gazdasági és társadalmi tényezők is jelentősen veszélyeztetik az állapotukat.

Kérem, hogy biztosítsa az Egészségügyi Minisztérium a hatékonyabb működésről szóló intézkedéseinek bevezetését az egészségügyi intézményekben, beleértve az ellenőrzési mechanizmusokat a személyes adatok kezeléséhez és magánélethez való jog megsértése esetén. Az egészségügyi dolgozóknak biztosítson továbbképzést a betegek jogairól és az antidiszkriminációról, illetve kérem győződjön meg, hogy a Minisztérium azonnali intézkedéseket tesz az akadályok elhárításának érdekében, hogy a nők és lányok hozzáférhessenek a szülés előtti gondozáshoz és a sürgősségi ellátáshoz, beleértve a mentőt. Felszólítom továbbá, hogy indítsák újra a mobil klinikákat.

Tisztelettel:

Bezárás