×

Az online petíció szövege Szólítsd fel a miniszterelnököt, hogy tartsa tiszteletben a menekültek és migránsok emberi jogait!

Miniszterelnök
Orbán Viktor
Miniszterelnökség
Budapest
Magyarország

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Önhöz hasonlóan én is fontosnak tartom, hogy párbeszéd legyen az állampolgárok és az általunk megválasztott tisztségviselők között, azonban nem fogom Önnek visszaküldeni a Nemzeti konzultáció a bevándorlásról és a terrorizmusról című kérdőívet.

Nem teszem, mert úgy gondolom, hogy hiba a terrorizmus és a migráció jelenségének összemosása, hiszen ezáltal az a hamis kép alakul ki, hogy a migránsok és menekültek terroristák vagy bűnözők. Nem teszem, mert a kérdések félrevezetőek. Nem teszem, mert a megfogalmazott kérdések és állítások alkalmasak arra, hogy a már amúgy is meglévő idegenellenes hangulatot fokozzák. Végezetül pedig nem teszem, mert úgy érzem, hogy nem tartják tiszteletben a menekültek és migránsok alapvető jogait.

Tény, hogy jelenleg a világ a második világháború óta legnagyobb migrációs válságával néz szembe. Véleményem szerint azonban a migránsok nem bűnözők, és nem jelentenek veszélyt a magyar társadalomra. Olyan ország állampolgára szeretnék lenni, amely minden védelemre szoruló ember számára azonos feltételek mellett biztosítja az alapvető emberi jogokat, ahelyett, hogy megbélyegezné és elkergetné őket.

Tisztelettel kérem, tegyen meg mindent, hogy Magyarország figyelembe vegye a menekültek és migránsok emberi jogait; hagyjon fel a menekültek és migránsok elleni megbélyegző megszólalásokkal, és a jövőben határozottan utasítsa vissza az ez ehhez hasonló retorikai fogásokat.

Uniós vezetőként tegyen meg minden Öntől telhetőt, hogy hazánk a lehető legnagyobb mértékben vegye ki a részét a Földközi-tengeren bajba jutott menekültek és migránsok megmentéséből.

Végezetül határozottan kérem, hogy mielőtt bármilyen intézkedést tervez a témában, konzultáljon érdemben a téma szakértőivel és a témában járatos civil szervezetekkel.

Tisztelettel:

Bezárás