×

Az online petíció szövege Szólítsd fel a Fülöp-szigeteki hatóságokat, hogy engedjék azonnal szabadon Jerrymet!

Police Director, Acting Inspector General
Alexander Roldan
Internal Affairs Service, Philippine National Police Compound
Camp General Crame
Quezon City, Metro Manila, 1100
Philippines

Tisztelt Főfelügyelő!

Jerryme Corre ügyével kapcsolatosan írok Önnek, akit 2012. január 10-én civil ruhás rendőrök erőszakot alkalmazva letartóztattak, rablás, valamint egy külföldi állampolgár és egy rendőrtiszt meggyilkolásának vádjaival. Őrizetbe vették, megkínozták, kábítószer birtoklás vádjában bűnösnek találták és immáron két éve börtönben ül.

A kínzás és más kegyetlen, embertelen vagy megalázó bánásmód büntetlenül maradása továbbra is egy kritikus emberi jogi probléma a Fülöp-szigeteken. Annak ellenére, hogy a kormány több alkalommal is kijelentette, hogy foglalkozni kíván a kérdéssel, az igazságszolgáltatás nem ér el az áldozatokhoz, és még egyetlen elkövetőt sem vontak teljes mértékben felelősségre. Ez elfogadhatatlan, ezért követeljük az igazságszolgáltatást az áldozatok számára, mint például Jerryme Corre.

Kérjük, hogy indítsanak nyomozást a kínzás és más kegyetlen, embertelen vagy megalázó bánásmód vádjainak kivizsgálására, amit Jerryme Corre 2012 januárjában szenvedett el a Tomas Pepito rendőr táborban, Angeles városában. Fontos annak biztosítása, hogy ez egy azonnali, pártatlan és hatékony nyomozás legyen.

Másodszor, kérjük, hogy a nyomozás idejére megelőző jelleggel függesszék fel azokat a rendőrtiszteket, akiknek közük lehet Jerryme Corre megkínzásához.

Harmadszor, azonnali adminisztratív intézkedéseket kellene hozni azon rendőrtisztek ellen, akik Jerryme Corre kínzásában és más kegyetlen, embertelen vagy megalázó bánásmódban való részesítésében részt vettek, beleértve a bűnrészes tiszteket is. Ezen felül, amennyiben a nyomozás során a kínzással kapcsolatos gyanúk beigazolódnak, az ügyet bíróság elég kell vinni, azonosítani kell a kínzást végrehajtó további rendőrtiszteket a két tiszt mellett, akiket egy folyamatban lévő kínzási esetben már azonosítottak és meghallgattak; ezen felül a bíróság igényei szerint más nyomozásokkal is együtt kell működni.

Végül, de nem utolsósorban, kérjük, hogy gondoskodjanak a rendőrségen belüli kiszivárogtatók biztonságáról, hogy ne kerüljenek veszélybe azok, akik kollégáik által elkövetett kínzási esetekről szeretnének beszámolni, beleértve Jerryme Corre esetét is.

Bízunk benne, hogy az eset súlyosságát mérlegelve megteszi a szükséges lépéseket és a végére jár az ügynek.

Tisztelettel,

Bezárás