Az online petíció szövege Szólítsd fel az orosz elnököt

President of the Russian Federation
Vladimir Putin
Ul. Ilyinka, 23
103132 Moscow
Russian Federation

Tisztelt Elnök Úr,

Nagyon aggasztanak a hírek, amelyek szerint a csecsen hatóságok 2018 decemberében újrakezdték az LMBTI emberek elleni támadásokat. A beszámolók szerint legalább 40 melegnek tartott embert tartanak fogva egy kormányzati épületben Argunban, ahol kínozzák és bántalmazzák őket. Legalább két ember már belehalt a kínzásokba, de több halálos áldozat is lehet. A hírek szerint a hatóságok megsemmisítik az útleveleiket, hogy ne is tudjanak elmenekülni. Az orosz hatóságok semmit sem tettek, hogy a 2017-es támadásokat - amely során nagyjából 100 meleg férfit raboltak és öltek meg a csecsen hatóság emberei - felderítsék és a felelősöket bíróság elé állítsák. Az orosz hatóságoknak a nemzetközi jog alapján is kötelességük fellépni a hátrányos megkülönböztetés ellen és felderíteni a gyűlölet-bűncselekményeket.

Felszólítom, hogy indítsanak azonnal átfogó és pártatlan vizsgálatot a csecsen hatóságok által elkövetett jogsértések felderítésére, az elkövetőket pedig állítsák bíróság elé. Ezenkívül arra kérem, hogy garantálják a Csecsenföldön élő LMBTI emberek biztonságát és személyesen ítélje el a hatóságok részéről gyakran hallható homofób megjegyzéseket.

Tisztelettel:

Bezárás