Az online petíció szövege Szólítsd fel uttar pradeshi hatóságokat

Director General of Police
Jagmohan Yadav
Ranapratap Marg Lucknow
Uttar Pradesh
India

Tisztelt Rendőrfőkapitány!

A dalit nővérek ügyében írok Önnek akiket egy Bangphat körzeti helyi tanács nemi erőszakra ítélt. A büntetés nyilvánvalóan az égre kiált, és annak ellenére, hogy számos intézkedést tettek a hasonló tanácsok ellen, több államban a mai napig működnek és határozataikat végre is hajtják. 2011-ben az Arumugam Servai kontra Tamil Nadu állam perben a legfelsőbb bíróság "kenguru bíróságoknak" minősítette ezeket a tanácsokat, döntéseiket pedig törvénytelennek nyilvánította. Emellett 2014-ben az ENSZ nők elleni erőszakkal foglalkozó különmegbízottja aggodalmát fejezte ki a tanácsok mai napig fennmaradt befolyását illetően.

Határozottan sürgetem:

• tegyen meg minden szükséges lépést, hogy biztosítsák Meenakshi Kumari, húga és egész családja biztonságát, és biztosítsák, hogy visszatérhessenek a falujukba;

• folytasson le egy gyors, teljes körű és pártatlan nyomozást a khap panchayat által a nővérek megerőszakolására adott paranccsal kapcsolatban, és megfelelő bizonyíték esetén járjanak el a gyanúsítottakkal szemben;

• biztosítsa az uralkodó kasztból származó nő biztonságát, és tegyenek meg minden szükséges megelőző lépést, az ellene irányuló erőszak megelőzésére.

Tisztelettel:

Bezárás