×

Az online petíció szövege Szólítsd fel a bolgár igazságügyi minisztert, hogy biztosítsa az LMBTI személyek gyűlölet-bűncselekmények és diszkrimináció elleni védelmét!

Minister of Justice
Zinaida Zlatanova
Ministry of Justice
Slavyanska Street 1.
Sofia, 1040
Bulgaria

Tisztelt Miniszter Asszony!

Mindenkinek joga van az emberi jogokhoz, amik magukban foglalják a szexuális orientáción és a nemi identitáson alapuló diszkriminációtól szabad életet. Ez az emberi jog tisztán benne van Bulgária nemzetközi és regionális emberi jogi törvényi kötelezettségeiben.

Bulgáriában a leszbikus, meleg, transznemű és interszexuális személyeket (LMBTI) a vélt vagy valós szexuális orientációjuk vagy nemi identitásuk miatt üldözik. A transzfób és homofób gyűlölet-bűncselekmények súlyos formái a diszkriminációnak. Mégis, a bolgár törvénykezés nem biztosít semmilyen védelmet ezek ellen a bűncselekmények ellen, melyeket így gyakran ki sem nyomoznak rendesen.

Arra kérem, hogy biztosítsa, hogy az új Büntető Törvénykönyv tartalmazza a szexuális orientáció, a nemi identitás, és más gyűlölet-bűncselekményeknek alapot adható körülményeket, pl. a fogyatékosságot.

Tisztelettel,

Bezárás