Szeretnél te is az emberi jogokról beszélgetni fiatalokkal? Órákat tartani általános iskolásoknak és gimiseknek? Gyakorolni a tréneri képességeidet, miközben emberi jogi tudást adsz át fiataloknak? Legyél te is Amnestys Képző!

Az Emberi jogi oktatási programunk célja, hogy az emberi jogokat ismerő és azokkal élni tudó generációk nőjenek fel Magyarországon. Ennek elérésére nem formális oktatási programokat szervezünk gyerekek és fiatalok számára, valamint képzéseket szülők, pedagógusok, civil aktivisták, trénerek részére.

Február 7-9. Között ismét megrendezzük Pécsen az ingyenes „Képzők Képzése” programunkat. Várjuk a jelentkezésed, ha szeretnéd megismerni és elsajátítani az általunk használt emberi jogi oktatás tematikáját és módszereit, majd ezeket használva aktív önkéntesévé válni az Amnesty emberi jogi oktatási programjának.

A képzés végére

• megtanulod használni az emberi jogi oktatás alapvető módszereit,
  • megismered az alapvető csoportdinamikai folyamatokat,
  • elsajátítasz alapvető tréneri és drámapedagógiai módszereket,
  • megismered az emberi jogi gondolkodás alapjait,
  • megtanulod az Amnesty saját fejlesztésű óráinak (Ellenség, Jogállam, Gyűlölet-bűncselekmény) tematikáját és levezetési technikáit.

A képzés február 7-én, délután 15:30-kor kezdődik és február 9. vasárnap estig (18:00) tart. Ezen kívül, a képzés része egy záróalkalom, amely 2020. február 20-án 16:30 és 19:30 között lesz.

A képzésen a résztvevők feladatot kapnak, mely elvégzéséről a záróalkalmon számolnak be egymásnak. Itt lesz lehetőség a tapasztalatok megbeszélésére a tudás elmélyítésére és a képzés elvégzését igazoló okleveleket is itt kapjátok meg.

Amennyiben szívesen jelentkezel a képzésre küldd el az önéletrajzodat 2020. január 26. 23:59-ig az oktatas@amnesty.hu címre, Képzők Képzése Pécs tárgy megjelöléssel és töltsd ki a jelentkezési lapot a jelentkezem a képzésre gomb megnyomásával.

JELENTKEZEM A KÉPZÉSRE

A résztvevők kiválasztása során figyelembe vesszük, hogy kik azok, akik aktívan be tudnak kapcsolódni az Amnesty International Magyarország emberi jogi oktatásába, és/vagy a jövőben sok fiatalhoz eljutva tovább tudják adni a nálunk elsajátított tudást és szemléletet.

A képzésre Pécsen kívüliek jelentkezését is várjuk. Szükség esetén szállás-, és utazási támogatás kérhető, ha erre szükséged volna, írj e-mailt az oktatas@amnesty.hu címre. A támogatás elbírálásánál előnyt élveznek az Amnesty International Magyarország tagjai, illetve azok, akik aktív részvételt tudnak vállalni az emberi jogi oktatási programunkban.

Ha bármilyen kérdésed van, keresd bizalommal Beöthy Ádámot, a beothy.adam@amnesty.hu e-mail címen vagy a 06/70-600-1241-es telefonszámon.

További részleteket az Amnesty International Magyarország emberi jogi oktatási programjáról itt találsz

Reméljük, felkeltettük az érdeklődésedet, találkozzunk februárban!