Biztosítsák az abortuszhoz való jogot az USA államai!

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága úgy döntött, megszünteti a biztonságos és legális abortuszhoz való jog védelmét.  Ez azt jelenti, hogy mostantól az egyes tagállamok szabályozzák majd az abortuszhoz való hozzáférést.

Az USA 26 államában – azaz az ország több mint felében – az abortusz teljesen vagy majdnem teljesen tilos, és még több állam készül arra, hogy korlátozza vagy teljesen betiltsa azt.

Egyértelmű, hogy az abortuszhoz való jog tekintetében az Egyesült Államok a fejlődés helyett inkább hátrafelé tesz lépéseket.

A biztonságos és legális abortuszhoz való hozzáférés emberi jog. A nemzetközi emberi jogi előírások értelmében mindenkinek joga van az élethez, az egészséghez, valamint az erőszak, a megkülönböztetés, a kínzás és más kegyetlen, embertelen és megalázó bánásmódtól valód védelemre. Ha valakit arra kényszerítenek, hogy akarata ellenére, bármilyen okból kihordjon egy terhességet, az sérti ezeket a jogokat. Az abortusznak legálisnak, biztonságosnak és mindenki számára hozzáférhetőnek kell lennie.

Az Egyesült Államokban is mindenki számára biztosítani kell a biztonságos és legális abortuszhoz való hozzáférést.

Ehhez nyomást kell gyakorolnunk az egyes államok kormányzóira, hogy vessenek véget az abortusz tilalmának, és védjék meg az abortuszhoz való jogot.

Segíts az Egyesült Államokban élőknek abban, hogy alapvető emberi jogaikban ne korlátozzák őket. Írd alá a petíciót!