Aktivizmus gyakornok

Az Amnesty International Magyarország (AIM) egy magyar jogvédő civil szervezet, amely azért dolgozik, hogy az emberi jogok mindenkit megillessenek. Szervezetünkhöz elsősorban olyan magánemberek tartoznak, akik tagként, támogatóként vagy aktivistaként adományaikkal és munkájukkal segítik a céljaink megvalósítását. Függetlenek vagyunk minden politikai ideológiától, kormánytól, gazdasági hatalomtól és egyháztól.

Az Amnesty International Magyarország mobilizációval foglalkozó szakmai önkéntest (gyakornokot) keres! Az aktivizmus gyakornok feladata lesz az Amnestyt eseményeken képviselni, az aktivizmus koordinátor irodai feladatait segíteni valamint az Amnesty programjainak kommunikációját támogatni. Szervezetünk programjában való részvétel kiemelkedő lehetőséget jelent azok számára, akik a civil szférában vagy közösségszervezéssel kapcsolatban szeretnének szakmai tapasztalatot szerezni. A szakmai önkénteseket interjú során választjuk ki. A pozíció önkéntes jellegű, annak végén kérésre referencialapot állítunk ki a résztvevőnek.

FŐBB FELADATAID LESZNEK:

• Az Amnesty adatbázisának rendszeres frissítése és szerkesztése
  • Az Amnesty képviselete rendezvényeken, fesztiválokon
  • Az Amnesty aktivistáinak szóló hírlevelének szerkesztése és tartalmának koordinálása
  • Az Amnesty aktivistáinak szóló programjainak kommunikációja és azok megvalósításában való segédkezés (találkozók és táborok, hazai és nemzetközi

TÉGED KERESÜNK, HA:

• szeretnéd aktívan képviselni az emberi jogok ügyét
  • dolgoztál már korábban fiatalok csoportjaival (előny például, ha aktív szerepet vállalsz/vállaltál diákszervezetekben vagy ifjúsági szervezetekben)
  • kiválóan kommunikálsz írásban és szóban egyaránt
  • helyesírásod hibátlan, a helyesírási hibákat rögtön észreveszed
  • jól kommunikálsz angolul
  • lendületes vagy, jól dolgozol csapatban és önállóan is
  • Nyitott, barátságos vagy és könnyen teremtesz kapcsolatokat
  • van tapasztalatod különböző social media felületek (Facebook, Instagram) kezelésében
  • Előny, ha értesz a kép/videó szerkesztéshez, illetve honlap kezeléshez (Webnode)

AMIT KÍNÁLUNK:

• betekintés a világ legnagyobb emberi jogi szervezetének hazai és nemzetközi munkájába
  • bevezetés a szervezet irodai működésébe több tapasztalt munkatársunk között
  • aktivistáinkkal dolgozhatsz együtt
  • lehetőség szerint nemzetközi képzéseken, utazásokon való részvétel
  • fiatalos csapat és nagy lendület
  • Igény szerint ajánlólevél magyarul és angolul

Munkavégzés helye: az Amnesty International Magyarország irodájában (1054 Budapest Báthory utca 4.) és otthonról.
Munkavégzés ideje: megegyezés szerint 3-6 hónap, heti kb. 20 órában, rugalmas időbeosztással

Jelentkezési határidő: 2022. december 11. éjfél

Jelentkezés módja: az alábbi dokumentumokat küldd el nekünk az benko.dora@amnesty.hu címre „Aktivizmus gyakornok 2022” tárggyal:

1. Magyar nyelvű önéletrajz
  1. Motivációs levél (max 1 oldal)
  1. Egy külön dokumentumban küldd el az alábbi két feladatra adott válaszaidat:
  • Mutatkozz be az aktivistáinknak szóló hírlevélben! Maximum 10 sorban írj magadról, érdeklődési köreidről, arról, hogy miért éppen az Amnestynél lettél gyakornok, és ajánlj egy számodra kedves filmet/zenét/könyvet vagy akár mindhármat!
  • Írj egy angol nyelvű Facebook eseményleírást egy aktivistáinknak szóló csapatépítő eseményhez!

Figyelem! Kizárólag a hiánytalanul beérkező jelentkezéseket igazoljuk vissza e-mailben. A hiányos vagy késve beérkező jelentkezéseket sajnos nem tudjuk fogadni, ezért ezeket nem áll módunkban visszaigazolni.

Értesítés a második körbe való továbbjutásról: hiánytalan jelentkezés esetén: 2022. december 12.

Szóbeli interjúk várható ideje: 2022. december 13-16.

Az AI hisz a munkaerőpiacon tanúsított ESÉLYEGYENLŐSÉGBEN. A munkáltatásra vonatkozó döntések során az egyéni érdemeket és a szervezet szükségleteit vesszük figyelembe, nemzeti etnikai, vallási hovatartozásra, származásra, illetve nemre, nemi identitásra, szexuális irányultságra, korra, fizikai vagy szellemi fogyatékosságra, családi állapotra és politikai nézetre való tekintet nélkül. Az Amnesty International szükség szerint minden megváltozott munkaképességű munkavállalónak és jelentkezőnek megfelelő körülményeket biztosít, abban az esetben, ha a kérdéses személy egyébként biztonságosan el tudja látni a rá szabott feladatokat és a munkához kapcsolódó tevékenységeket, illetve ha ez az ellátás nem ró aránytalan terheket a szervezetre. A kiválasztási folyamat során az esélyegyenlőség biztosításáért a szervezet Elnöksége felel.

A jelentkező a jelentkezés megküldésével tudomásul veszi és elfogadja, hogy a személyes adatait az Egyesület a kiválasztási folyamat lezárulását követően hat hónapig kezelje. Ezt követően a jelentkezések, és azzal együtt minden személyes adat törlésre kerül.