Elisabethet még a volt munkahelyemen ismertem meg. Azt hiszem nem volt olyan téma, amiről ne tudtunk volna beszélgetni. Közös munkánk mindig jó hangulatban telt, és vele sikerült az egyelőre első és egyetlen őzgidás selfiet lőnöm. Ő és párja Ádám jelenleg Skóciában próbálják átvészelni ezeket a furcsa időket. Erről olvashattok most pár sort. (Dani)

Elisabeth Kendrali

Az Egyesült Királyság egy hét alatt váltott át az unalmas hétköznapokból a teljes lezárásba. De sokan még így is úgy látják, hogy ez túl lassú volt és jó néhány életbe került. Ezen a héten, amikor Boris Johnsonék bejelentették a vitatott nyájimmunitásos tervüket, majd utólag bezárták az iskolákat, kocsmákat, éttermeket, a kettő között pont elég idő telt el, hogy Twitteren több petíció is induljon a bezárásokért.

Teljesen olyan volt, mintha az emberek jobban informáltak és józanabbak lettek volna, mint a saját döntéshozóink.  Mégis a szürke hátköznapok azt jelentették, hogy amíg Európa nagy részében az erkélyen tapsolnak és énekelnek, az emberek, mivel egyszerűen nem mehetnek az utcára, addig itt elég kényelmetlenül éreztem magam, amikor lemondtam egy víz alatti hoki órát (hiába fogják a barátaim azt gondolni, hogy túlreagálom) vagy, hogy nem voltam elég bátor, illetve pénzügyileg stabil helyzetben, hogy ne menjek be az étterembe dolgozni. Az emberek továbbra is foglaltak asztalokat és beültek hozzánk egy kellemes szombat estére, megosztva ételüket, könyöktől-könyökig.

Aztán pár nap múlva az egyik lakótársam lázas lett, az étterem pedig határozatlan időre bezárt, és még a kormány is kihirdette a hivatalos bezárásokat. Egyúttal bejelentett az új segélyezési programot a bérek átvállalásáról, de ennek ellenére is sok a bizonytalanság, mivel idő kell a rendszernek, hogy felálljon.

Persze voltak pozitívabb változások is. Az egyetemen, ahol tanulok egy elég tanuló-központú szemléletet alakult ki: külön megkérdeztek minden tanulót, hogy milyen a helyzetük, és miután kiderült, hogy a többség épp hazamegy a szülővárosába/országába vagy már a reptéren rostokol, esetleg kórházban van, vagy valami extra feladatai vannak, netán nem elég jó a lakhelyén az internet,  a legtöbb beadandónkat eltörölték, a maradék pedig nem befolyásolhatják negatívan a jegyeinket.

Jelenleg majdnem vége a kéthetes karanténunknak, de engem sokkal jobban izgat az-az új rajzolós játék, amit találtam, vagy, hogy eltöltsek egy kellemes vacsorát a családommal Skype-on keresztül, esetleg az online kocsma kvíz, amit a barátaimmal tervezgetünk ahelyett, hogy végre szabadon lemehessek a boltba.

2020. márc 28.

Elisabeth Kendrali, Skócia

Küldd el te is a beszámolód: quarantinepigeon@gmail.com

Bejegyzés helye:Koronavírus