Fogadjátok sok szeretettel legújabb munkatársunkat, Julcsit, aki ifjúsági aktivista koordinátorként csatlakozott hozzánk.

Először mesélj egy kicsit magadról: mi a három legfontosabb dolog, amit tudni érdemes rólad?

V. Szabó Julcsi vagyok, szociológiát majd kriminológiát tanultam az egyetemen. Az első munkám egy javítóintézetben volt, amit nagyon szerettem, ez máig meghatározó pont az életemben. Ezután kezdtem a civil szférában dolgozni, ahol sokkal szabadabban működhettem és szakmailag is rengeteget tanultam, fejlődtem. Bár most volt egy bő egy éves kitérő az életemben, újult erővel térek vissza a civil szférába.

A munkáim során sokat dolgoztam fiatalokkal, amit nagyon szeretek és elképesztő energiákkal tud ez feltölteni. Nagyon fontos, hogy olyan munkát végezzek, ami kihívást jelent, fiatalokkal, csoportokkal dolgozni ilyen. Hiszek a közösség erejében és rendkívüli értékében.

Miért jelentkeztél hozzánk?

Régóta követem az Amnesty munkáját, és hiszek abban, hogy a társadalmunk akkor lesz jobb, ha az alapvető emberi jogok mindenki számára egyenlően érvénysülnek. Sajnos ebben jelenleg Magyarországon elég rosszul állunk és ez nagyon dühít.

Hozzám a civil szféra passzol a legjobban, civilnek lenni fontos számomra, ez az a közeg, ahol jól érzem magam és ahol a legjobban működöm. Így amikor egy kedves ismerősöm átküldte az állást, hogy jelentkezzek, mert szerinte ez nagyon passzolna hozzám, elolvastam, és jelentkeztem is.

Szerinted mi lesz a legnagyobb kihívás a pozícióban?

A legfontosabb feladatom a Freedom Cubbok koordinálása lesz, illetve majd az első középiskolásokból álló szervezett aktivista csoport megalakulását követően szintén be fogok segíteni annak a támogatásába is.

Ez nagyon izgalmas lesz, ugyanakkor biztosan lesznek kihívások, például, hogy hogyan fogom tudni motiválni a hallgatókat, diákokat, vagy miképp növelhetem a bevonódást és az elköteleződést.

Szerinted mit tehetünk közösen a jogállamiságért?

Oktatással sokat tehetünk például, nem feltétlen iskolai keretek között. Illetve fontos, hogy nyilvánosan kiálljunk olyan ügyek mellett, ahol mondjuk alapvető jogok vagy érdekek sérülnek és ott nyomást tudjunk gyakorolni. Ezt közösen tudjuk csak elérni.

Bejegyzés helye:Rólunk