Timi júliusban csatlakozott az Amnesty Magyarország csapatához mint aktivizmus koordinátor. Fogadjátok sok szeretettel!

Mikor és hol találkoztál először az Amnestyvel?

Úgy 2 éve a rádióban egy hír kapcsán ütötte meg a fülemet, hogy "Amnesty International, egy emberi jogokért küzdő szervezet..." akkor utána néztem, hogy ez miből is áll, és azóta követem az Amnesty tevékenységét.

Miért jelentkeztél az aktivizmus koordinátori pozícióra?

Szerettem volna aktívabban részt venni az Amnesty munkájában, és egy lendületes, szakértő közegben kamatoztatni és tovább fejleszteni az eddig szerzett tapasztalataimat és tudásom. Mikor láttam, hogy megnyílt ez a testhezálló pozíció, kapva kaptam az alkalmon.

Számodra mit jelent az aktivizmus?

Kiállni valamiért – bármiért - azzal a céllal, hogy pozitív változást idézzünk elő. A rosszat felismerni és megnevezni nagyon fontos, de csak úgy van értelme, ha nem ragadunk le a panaszkodásnál, hanem tovább megyünk és megoldást keresünk a problémákra. Számomra ez az aktivizmus: optimista, tettre kész megmozdulás az előrelépés jegyében.

Mi tartasz a legnagyobb kihívásnak ebben a pozícióban?

Mikor a civil aktivizmus a téma, túl sokszor a polarizációra tevődik a hangsúly: ha fellépsz valamiért a változás jegyében, könnyen kikiálthatnak a meglévő rendszer ellenségének. Ez a beállítás sokszor ellehetetleníti – a legjobb esetben is megnehezíti - a hatékony összefogást és a pozitív változások elérését. Az ilyen széthúzás időt és energiát vesz el, és eltereli a párbeszédet a lényegről. Kihívás, hogy a polarizáció helyett összefogásra, a problémák helyett pedig a megoldásokra kerüljön a hangsúly, ám bízom benne, hogy kitartó munkával és példamutatással továbbra is pozitív változásokat tudunk előidézni közösségi, nemzeti és világszinten is.

Mit üzensz az Amnesty aktivistáinak?

Nagyon sokat számítotok, és elképesztően örülök, hogy innentől együtt dolgozhatunk! Használjátok ki a nyarat, töltődjetek fel, mert rengeteg a tennivalónk, számítok mindnyájatokra!

Bejegyzés helye:Rólunk