Amnesty Arc

Csatlakozz te is az Amnesty International Magyarország utcai önkénteseihez, segíts a petícióinkkal életeken változtatni!

SZERETSZ EMBERI JOGOKRÓL, EGYENLŐSÉGRŐL, KÖZÜGYEKRŐL BESZÉLGETNI? NYOMON KÖVETED AZ ESEMÉNYEKET, DE KICSIT TEHETETLENNEK ÉRZED MAGAD?

LEGYÉL AZ AMNESTY ARCA!

JELENTKEZÉS

1960-ban Portugáliában a Salazar diktatúra alatt két egyetemista diákot hét év börtönre ítéltek, mert a szabadságra koccintottak egy kocsmában. A felháborító jogsértés híre eljutott a londoni ügyvédhez, Peter Benensonhoz is. Peter tenni akart valamit, ezért Az elfelejtett foglyok címmel cikket írt az Observerbe, az ismerőseivel pedig útjára indított egy petíciót a két fiatal szabadon bocsátásáért. Az „Amnesztiát 1961” kampány óriási nyilvánosságot kapott, és annyira inspiráló volt, hogy Benensonék újabb és újabb lelkiismereti foglyok érdekében indítottak akciókat. Így született meg 1961-ben az Amnesty International, amely mára a világ legnagyobb emberi jogi mozgalma lett több mint 7 millió taggal világszerte.

Olyan közösséget keresel, ahol számít a véleményed, meghallgatnak, és a többi önkéntesünkkel együtt harcolhatsz azért, amiben hiszel?

Légy az Amnesty Arca és folytasd Benenson munkáját! Az elmúlt lassan 70 évben újabb és újabb petíciók születnek lelkiismereti foglyok kiszabadításáért, fontos ügyekben való felszólalásért. Az Amnesty Arcaként az aktuális petíciókat segíthetsz megismertetni minél szélesebb körben. Gyűjts aláírást csapatban Budapest főbb csomópontjain és az Amnesty eseményein.

MIT AJÁNLUNK?

• Összetartó, dinamikus csapat
  • Csapatépítők
  • Továbbképzések
  • Magabiztos kiállás és kommunikáiciós készségek fejlesztése
  • Rugalmas beosztás
  • Beszámíthatod az iskolai közösségi szolgálatba

MIT VÁRUNK?

• Jó kommunikációs készség
  • Nyitottság
  • Értékesítésben szerzett tapasztalat előnyt jelent

ÖNKÉNTES MUNKAVÉGZÉS HELYE:

Főbb csomópontok Budapesten, rendezvények, fesztiválok.

MIÉRT NÁLUNK ÖNKÉNTESKEDJ?

Az Amnesty az évek során számos rangos díjat nyert el, 1977-ben a kínzás megszüntetéséért végzett munkánkat Nobel-békedíjjal ismerték el.
Hiszünk abban, hogy a demokrácia nem csak üres fogalom. Egy olyan világ megteremtéséért fáradozunk, ahol a korrupciót, az elnyomást, a fasizmust felválthatja a demokrácia, az egyenlőség és a béke.

CSATLAKOZZ A JÓ ARCOKHOZ!

Kattints az alábbi gombra és jelentkezz önkéntesnek. Ha további kérdésed van, írj kollégánknak, Kolozs Andreának a kolozs.andrea@amnesty.hu e-mail címre.

Az fenti adatok közlésével megerősítem, hogy az Egyesület tagja kívánok lenni, Alapszabályát elfogadom, és befizetésem az évi tagdíjat tartalmazza. Hozzájárulok, hogy belépésemet követően az Egyesület az általam megadott elérhetőségeimen tartsa velem a kapcsolatot tájékoztatás céljából Egyetértek az Amnesty International elveivel. Jelentkezésemmel hozzájárulok, hogy az AI értesítsen akcióiról és egyéb rendezvényeiről. Az Amnesty International Magyarország adatvédelmi szabályzatát elolvastam.