IGAZGATÓ

Az Amnesty International Magyarország (AIM) határozatlan időre igazgatót keres. A sikeres pályázó kiterjedt emberi jogi tudással és komoly vezetői képességekkel rendelkezik, illetve ismeri a hazai és nemzetközi politikai helyzetet.

Az Amnesty International (AI) több mint 7 millió ember globális mozgalma. Olyan embereké, akik mind kiállnak az igazságtalanságok ellen. Egy olyan világért kampányolunk, ahol mindenki jogai érvényesülnek. Mindenfajta politikai ideológiától, gazdasági vagy vallásos érdekektől függetlenek vagyunk. Egy kormány sem mentesülhet a megfigyelésünk alól. Egy eset sem reménytelen. Az Amnesty International Magyarország (AIM) a nemzetközi mozgalom része, irodája Budapesten működik.

MUNKAKÖR MEGNEVEZÉSE: Igazgató

A MUNKAKÖR ÁLTALÁNOS CÉLJA:

Az igazgató felelős az Amnesty International Magyarország Egyesület operatív irányításáért, működéséért, növekedésért, elismertségéért és tagságáért, melynek során elsődleges célja és felelőssége, hogy a szervezet minél nagyobb emberi jogi hatást érjen el.

A MUNKÁLTATÓI JOGKÖR GYAKORLÓJA:

Az Egyesület elnöksége.

FOGLALKOZTATÁS JELLEGE:

Teljes munkaidős, határozatlan idejű munkaviszony, három hónapos próbaidő kikötésével.

JELENTÉSI KÖTELEZETTSÉG:

Az igazgató az elnökség és a nemzetközi mozgalom felé tartozik jelentési kötelezettséggel. Ezen felül az igazgató szorosan együttműködik a nemzetközi mozgalommal és a többi Amnesty szekció munkatársaival.

AZ IGAZGATÓ FŐBB FELADATAI:

Irányítás

• Felel a szervezet vezetéséért, irányítja a szervezet munkavállalóinak tevékenységét, biztosítja a szükséges erőforrásokat, felel a pénzügyi irányításért és a szervezet növekedéséért.
  • Felel az AIM stratégiáinak, működési terveinek és költségvetésének kidolgozásáért, koordinálásáért és megvalósításáért.
  • Felügyeli az Amnesty International Magyarország emberi jogi kampányait, az ifjúsági és képzési tevékenységét, az adománygyűjtést, továbbá a tagság mobilizálását.
  • Implementálja a globális mozgalom irányelveit és sztenderdjeit, szaktanácsaival látja el az AIM elnökségét, valamint a globális mozgalom tagjait Magyarországgal kapcsolatos munkája során.

Képviselet

• Képviseli a szervezetet a nyilvánosság előtt, koordinálja a szervezet szakmai érdekérvényesítő tevékenységét
  • Képviseli a magyar szekció érdekeit a nemzetközi mozgalmon belül.
  • Felel a szervezet hírnevének gondozásáért, biztosítja az Amnesty International hatékony magyarországi jelenlétének és láthatóságának továbbfejlesztését is.
  • Képviseli az Amnesty International Magyarországot a legmagasabb kormányzati és hatósági szinteken, valamint a médiában.

Kapcsolattartás

• Szoros együttműködésben dolgozik az AIM elnökségével és ellenőrző testületével, az AI nemzetközi titkárságának, regionális irodáinak számos vezetőjével, többek között az Európai Program-, a Kampány-, a Lobby-, az Adománygyűjtési és a Kommunikációs Igazgatóval, továbbá az Európai Irodánál és a különböző régiókban működő Amnesty International szekcióknál dolgozó kollégákkal.
  • Megőrzi és továbbfejleszti a hazai civil szervezeti kapcsolatokat.

ELVÁRÁSOK:

• a helyi politikai, gazdasági és társadalmi trendek bizonyított ismerete és kellő tapasztalat ezen területeken
  • a jogvédő civil szervezetek előtt álló kihívások mélyreható ismerete
  • az emberi jogok iránti bizonyított elkötelezettség és azok kiváló ismerete
  • felsőfokú végzettség, a jogi végzettség és releváns munkatapasztalat előnyt jelent
  • a magyarországi civil szervezeti színtér, legfontosabb partnereink ismerete
  • az Amnesty International víziójának, küldetésének ismerete
  • jó tárgyalókészség és képesség, amely minden, az Amnesty Internationalt körülvevő külső és belső szereplővel folytatott munka során kamatoztatható
  • a szembenálló érdekek esetén felelős döntéshozás képessége, kockázatelemzési rutin
  • az Amnesty International független és szigorúan politikamentes képének megőrzése és képviselete
  • diplomatikus, önazonos és motiváló személyiség
  • bizonyított képesség hatékony vezetésre, valamint csapatok irányítására
  • analitikus szemlélet, valamint stratégiák kialakításában, megvalósításában szerzett tapasztalat
  • kiváló – mind írásos, mind szóbeli – kommunikációs készség, továbbá a magyar és angol nyelv kitűnő ismerete és használata
  • rendszeres utazásra való hajlandóság

MUNKAFELTÉTELEK:

• határozatlan idejű munkaszerződés 3 hónapos próbaidővel
  • munkakezdés tervezett időpontja: 2018. október 1.
  • munkavégzés helye: Budapest

JELENTKEZÉS MÓDJA:

JELENTKEZÉSHEZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK

• az angol és magyar nyelvű önéletrajzot PDF formátumban és
  • az angolul kitöltendő, innen letölthető jelentkezési lapot PDF formátumban

várjuk a sztraka.andrea@amnesty.hu címre „Director 2018” tárgy megjelölésével

JELENTKEZÉSI LAP

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2018. szeptember 3., hétfő 12 óra.

KIVÁLASZTÁS TERVEZETT MENETE

E-mailes értesítés második, szóbeli fordulóba való továbbjutásról: 2018. szeptember 4-ig.

Személyes interjúk várható időpontja: 2018. szeptember 5-7 között

Várható döntés: 2018. szeptember 10.

A várható időpontokban történő változás jogát fenntartjuk. Minden jelentkezőt értesítünk mind a pozitív, mind a negatív döntésről.

Kapcsolattartó: Sztraka Andrea irodavezető, Amnesty International Magyarország: sztraka.andrea@amnesty.hu

Az Amnesty International hisz a munkaerőpiacon tanúsított ESÉLYEGYENLŐSÉGBEN. A munkáltatásra vonatkozó döntések során az egyéni érdemeket és a szervezet szükségleteit vesszük figyelembe, nemzeti etnikai, vallási hovatartozásra, származásra, illetve nemre, nemi identitásra, szexuális irányultságra, korra, fizikai vagy szellemi fogyatékosságra, családi állapotra és politikai nézetre való tekintet nélkül. Az Amnesty International szükség szerint minden megváltozott munkaképességű munkavállalónak és jelentkezőnek megfelelő körülményeket biztosít, abban az esetben, ha a kérdéses személy egyébként biztonságosan el tudja látni a rá szabott feladatokat és a munkához kapcsolódó tevékenységeket, illetve, ha ez az ellátás nem ró aránytalan terhet a szervezetre. A kiválasztási folyamat során az esélyegyenlőség biztosításáért a szervezet Elnöksége felel.