Az Amnesty International Magyarország teljes állású jogász programmunkatársat (jogi előadó/legal officer) keres.

A szervezet tevékenysége hagyományosan tematikus emberi jogi kampányokra épül. A programmunkatárs fő feladata emberi jogok érvényesülésével kapcsolatos kutatások tervezése, kivitelezése, tanulmányok, háttéranyagok és beadványok készítése, valamint a kutatási eredmények kommunikációja a szakmai közösség, valamint a magyar társadalom felé.

FŐ FELADATAID LESZNEK:
  • a jogállamiság magyarországi helyzetével és az emberi jogok érvényesülésével kapcsolatos kutatások tervezése, megvalósítása elsősorban a bíróságok függetlenségével kapcsolatban
  • jogszabályelemzés, adatgyűjtés, interjúkészítés, bírósági eljárások figyelemmel kísérése
  • beadványok, tanulmányok, háttéranyagok készítése magyar és angol nyelven
  • hozzájárulás a magyar társadalom mozgósításához az Amnesty Magyarország kampánycéljaival összhangban
  • hazai és nemzetközi szakmai közönség és társadalom tájékoztatása a kutatások eredményeiről
  • kapcsolattartás az AIM tagságával, aktivistáival, és mozgósítása hazai és nemzetközi vonatkozású emberi jogi akciókra
  • kutatási eredmények közérthető megfogalmazása az emberi jogi oktatási program és az adománygyűjtő célok elősegítése érdekében,
  • kutatási gyakornok munkájának felügyelete.
TÉGED KERESÜNK, HA:
  • érdekelnek az emberi jogok, elkötelezett vagy az emberi jogok védelme iránt, és van tapasztalatod az emberi jogok védelme területén (elsősorban kutatási, jogvédelmi vagy más releváns területen),
  • kiválóan kommunikálsz magyarul és angolul,
  • jogász végzettséged van (ideértve az emberi jogi LLM. fokozatot is),
  • stratégiai gondolkodásod van, de munkádban precíz vagy és ügyelsz az alaposságra és a részletekre is,
  • csapatban szeretsz dolgozni, de nem ijedsz meg akkor sem, ha egyedül kell felépítened valamit
  • gyorsan tanulsz és képes vagy önálló munkavégzésre
  • van kutatási tapasztalatod
  • nem okoz gondot a határidők betartása, valamint több feladat egyidejű lebonyolítása
  • könnyen építesz kapcsolatokat, és kiválóan kommunikálsz szóban és írásban egyaránt
  • tájékozott vagy az Amnesty International munkájával kapcsolatban és egyetértesz egyesületünk céljaival.
ELŐNYT JELENT:
  • bírósági szervezet ismerete
  • korábbi kutatási vagy kampánytapasztalat
  • érdekérvényesítési (advocacy) területen szerzett tapasztalat
  • nemzetközi környezetben, nemzetközi szervezetnél vagy más hazai jogvédő szervezetnél szerzett munkatapasztalat.
MUNKAFELTÉTELEK:
  • határozott idejű, egyéves munkaszerződés, amely határozatlan idejű szerződéssé módosítható kölcsönös elégedettség esetén,
  • a hazai civil szférában versenyképes jövedelem, kimagasló cafetéria-keret és jutalom,
  • inspiráló csapat, motiváló munkahelyi környezet,
  • kiszámítható munkakörülmények, stabil és megbízható munkáltató teljes munkaidő, heti 40 órában, 3 hónap próbaidővel, rugalmas beosztással,
  • munkába állás időpontja: a kiválasztást követően azonnal
  • elvárás a Magyarországon belüli kutatáshoz kapcsolódó utazás, valamint külföldi részvétel a nemzetközi mozgalmunk életében konferenciákon, képzéseken és advocacy eseményeken.
Jelentkezéshez szükséges dokumentumok
  1. angol és magyar nyelvű önéletrajz
  2. a kiíráshoz mellékelt jelentkezési lap, amely honlapunkról letölthető (oldal alján megtalálható)
  3. korábban készült írásbeli anyag (szakdolgozat, beadvány, tanulmány, publikáció, kereset stb.) szövege

Mindhárom dokumentumot PDF formátumban várjuk a gere.zsofia@amnesty.hu címre „Jogielőadó2019” tárgy megjelölésével. A hiánytalanul megküldött pályázatok beérkezését e-mailben visszaigazoljuk.

Jelentkezési határidő: 2019. május 6.
Kiválasztás menete:
Második fordulóba való továbbjutásról várható döntés: 2019. május 8.
Személyes interjú várható időpontja: 2019. május 13-14.
Döntés: 2019. május

Kapcsolattartó: Nagyné Gere Zsófia, irodavezető, Amnesty International Magyarország, gere.zsofia@amnesty.hu

Az AI hisz a munkaerőpiacon tanúsított ESÉLYEGYENLŐSÉGBEN. A munkáltatásra vonatkozó döntések során az egyéni érdemeket és a szervezet szükségleteit vesszük figyelembe, nemzeti etnikai, vallási hovatartozásra, származásra, illetve nemre, nemi identitásra, szexuális irányultságra, korra, fizikai vagy szellemi fogyatékosságra, családi állapotra és politikai nézetekre való tekintet nélkül. Az Amnesty International szükség szerint minden megváltozott munkaképességű munkavállalónak és jelentkezőnek megfelelő körülményeket biztosít, abban az esetben, ha a kérdéses személy egyébként biztonságosan el tudja látni a rá szabott feladatokat és a munkához kapcsolódó tevékenységeket, illetve ha ez az ellátás nem ró aránytalan terheket a szervezetre. A kiválasztási folyamat során az esélyegyenlőség biztosításáért a szervezet Elnöksége felel.

Lásd a mellékleteket