Annie Alfred, Malawi

Annie Alfred egy átlagos malawi gyerek, szerető barátokkal és családdal. Annie 10 éves, később nővér szeretne lenni. De lehet, hogy soha nem válhatnak valóra az álmai, mert vannak olyanok, akik azt hiszik, testének mágikus ereje van. Ezek az emberek úgy gondolják, Annie nem is ember. „Szellemnek” vagy „Pénznek” nevezik. Meg akarják szerezni a haját, vagy ami még rosszabb, a csontjait.

Annie albínóként született, egy olyan öröklött rendellenességgel, amikor a szervezet nem képes elég színanyagot vagy melanint termelni, hogy védelmet biztosítson a napsugárzás ellen. Nagyjából 7000 - 10 000 ember él Malawiban ezzel a rendellenességgel. Mindannyiukat fenyegeti a veszély, hogy levadásszák és megölik őket azok, akik így akarnak meggazdagodni.

Az albínók ellen elkövetett támadások száma drasztikusan nő 2014 novembere óta. Csak 2015-ben 45 esetben kíséreltek meg gyilkosságot ellenük vagy próbálták elrabolni őket.

Az ablakok

Babiczky Tibor

Igazából tudnék beszélni. Mindenki azt hiszi, hogy nem tudok, mert még soha nem szólaltam meg. Pedig tudnék. Csak nem akarok. Beszélni olyan, mint teremteni. És én nem hiszek a teremtésben. Elég csak végignéznem magamon. Mindenem hófehér, a hajam, a bőröm, az ajkaim. Talán a szívem is fehér. Talán a vérem is. Ki teremt ilyen korcsot? És mit teremthetnék én, a korcs?

Megvásárolom