“A mai ítélet ismét megmutatja, hogy ha keverik a drákói terrorizmus elleni törvényeket a menekültek és migránsok elleni uszításokkal és jogsértésekkel, az borzalmas következményekkel jár. Az Ahmed H. elleni vádakat a fellebbezés során hatályon kívül kell helyezni, és azonnal szabadon kell engedni.” - mondta Eda Seyhan, az Amnesty International terrorizmus elleni kampányosa.

“Ahmed H. a Szíriából menekülő családjának akart segíteni az útjukon. A férfit a tárgyalóteremben és azon kívül is gonosztevőként akarják beállítani. Nincs olyan mindet kétséget kizáró bizonyíték, amely arra utal, hogy Ahmed H. terrorcselekményt követett el, ügye a terrorizmus elleni törvények téves értelmezésének példája.

“Több mint két és fél éve van rács mögött, a mai döntés óriási csapás Ahmed, a felesége és két kislányuk számára.”

Ahmed H.-t társtettesként elkövetett terrorcselekmény és tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépése miatt 7 év fegyházra és Magyarország területéről történő 10 éves kiutasításra ítélték ma a Szegedi Törvényszéken.