Az Amnesty International Magyarország és a Sofar Sounds Budapest 2017. szeptember 20-án Budapesten rendezi meg a Give a Home globális lakáskoncert-sorozat magyarországi állomását. Az eseményen fellép DanTopal (Topál Dani) és az Amoeba Band.

Az eseményre még rövid ideig lehet jelentkezni a Sofar Sounds oldalán. A foglaláskor az emberek – ha akarnak – adományt is adhatnak a jegyekért cserébe. Az így gyűjtött pénzt az Amnesty International a menekültválság kutatására illetve helyszíni dokumentálására, és arra fordítja, hogy a világ országaival közösen fenntartható megoldást dolgozzon ki a menekültválság megoldására.

“A Give a Home az Amnesty International és a Sofar közös víziója egy olyan világméretű közösségről, amely a szolidaritás és az emberség pártján áll. A világ több mint 21 millió menekültjével törődni közös feladatunk, mindannyiunknak részt kell venni benne a globális megoldásban. Ez korunk egyik legmeghatározóbb krízise, amelynek a kezelése generációkra meghatározza, hogy milyen világban élünk. Most dől el, mit mondunk majd az unokáinknak, mit tettünk, vajon emberségesen vagy elutasítóan viszonyultunk a menekültekhez.” - mondta Iván Júlia, az Amnesty International Magyarország igazgatója.

„Szeptember 20-án magyar zenerajongók is összegyűlnek egy budapesti nappaliban, hogy zenét hallgassanak és közösen álljanak ki a menekültek jogaiért. A zene és az igazságtalanság elleni harc mindig is erős szövetségesek voltak az igazságért való küzdelemben.” - mondta Iván Júlia.

A budapesti állomást az Amnesty International Magyarország és a Sofar Sounds Budapest közösen szervezi, az eseményt pedig élőben közvetítjük az Amnesty Magyarország Facebook oldalán.

Give a Home a világ hatvan országában

A Give a Home koncertsorozatot a világon mindenütt 2017. szeptember 20-án rendezik meg. A több mint 300 koncert során zenészek, menekültek és helyi közösségek kapcsolódnak össze a világ 60 országában. Az esemény partnerei, a VICE és a Facebook Live, utóbbi élőben közvetíti majd az eseményt az egész világon.

A koncerteket az Amnesty International és a Sofar Sounds, egy londoni székhelyű koncertszervező cég közösen szervezi. A Sofar Sounds specialitása, hogy titkos koncerteket szervez a világ minden táján az emberek otthonaiban.