A tegnapi tűzszünet ellenére ma mégis folytatódtak a harcok Kelet-Aleppóban. Az ENSZ megfigyelői nélkül nem biztosítható a menekülő civilek biztonsága.

Ma folytatódtak a harcok a szétszabdalt szíriai városban, Aleppóban. Az Amnesty International sürgeti, hogy küldjenek ENSZ megfigyelőket a területre, akik biztosítani tudják a megtorlások és jogsértések elől menekülő több tízezer civil életét és biztonságát.

A keddi tűzszünet ellenére ma ismét heves harcok törtek ki Kelet-Aleppóban. A fegyvernyugvás célja éppen az lett volna, hogy a több tízezer civil és a több ezer felkelő elhagyhassa a várost.

Szégyenletes, de egyáltalán nem meglepő, hogy bár a szír kormány tegnap este fegyverszünetet hirdetett, a menekülő civilek mai ismét kereszttűzben találták magukat. Attól félünk, hogy megfelelő ellenőrzés nélkül a Kelet-Aleppóból menekülőket önkényesen letartóztatják, erőszakkal eltüntetik vagy kivégzik.” - mondta Anna Neistat, az Amnesty International kutatási igazgatója.

Minden harcoló félnek biztosítania kell, hogy a civilek biztonságban elhagyhassák a várost, az életmentő humanitárius segélyszállítmányok pedig célba érjenek.”