Az Amnesty International és több mint 200 civil szervezet csatlakozott a világ minden tájáról ahhoz a felhíváshoz, amelyben arra kérik az ENSZ Közgyűlését, tegyen lépéseket a Szíriában dúló háború megállítására.

FELHÍVÁS

“Napról napra világosabb, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) cserben hagyta Szíria lakosait. Közel félmillió ember halt meg eddig, és mindegyikük halála arra emlékeztet, hogy a BT, amely elvileg a nemzetközi béke és biztonság őrzője, hagyta, hogy a politikai játszmák állják útját az életek megmentésének.” - mondta Sherine Tadros, az Amnesty International ENSZ-irodájának vezetője.

“Ezért szólítjuk fel másik 224 civil szervezettel együtt az ENSZ tagállamait, hogy tegyenek lépéseket és kezdeményezzék a Közgyűlés rendkívüli ülésének összehívását, és vessenek véget a nemzetközi jogot sértő támadásoknak Aleppóban és Szíria más területein. Azonnali és korlátozások nélküli hozzáférésre van szükség a területen, hogy az életmentő humanitárius szállítmányok eljussanak a szenvedőkhöz.”

“Az ENSZ országainak minden rendelkezésükre álló diplomáciai eszközt fel kell használniuk, hogy közösen véget vessenek a szíriai atrocitásoknak. Az elmúlt 5 év totális tétlensége és tehetetlensége egy szégyenletes fejezet a Biztonsági Tanács történetében.”