Salil Shetty, az Amnesty International főtitkárának nyilatkozata Donald Trump elnökké választása alkalmából.

"A megválasztott elnök Donald Trump a választási kampány során több alkalommal megdöbbentő dolgokat mondott, és komoly aggodalomra adott okot arra nézve, hogy az Egyesült Államoktól elvárt emberi jogi nézőpont mennyire fog érvényesülni a jövőben. Ennek most véget kell vetnie, meg kell erősítenie és be kell tartania az Egyesült Államok emberi jogi kötelezettségeit otthon és külföldön egyaránt.” - mondta Salil Shetty, az Amnesty International főtitkára.

„A választás napjáig vezető út során Amerika felkavaró és időnként mérgező dolgokat hallott Trump megválasztott elnöktől és másoktól. Ennek a retorikának nem szabad a kormány álláspontjává válnia. A Trump által tett idegengyűlölő, szexista és gyűlölködő megjegyzéseknek nincs helye a kormányban.” - nyilatkozta Margaret Huang, az Amnesty International egyesült államokbeli szekciójának ügyvezető igazgatója.

"Trump megválasztott elnöknek nyilvánosan hitet kell tennie – megkülönböztetés nélkül - az emberi jogok mellett. Az internáló táboroktól kezdve a kínzásokig láttuk a katasztrofális következményeit, ha olyan elnököt választunk, aki semmibe veszi az emberi jogokat. Mindenki, akit most megválasztottak – az elnöktől a városi tanácsosokig – tartsa ezt észben.”