A korábbi évekhez hasonlóan az Amnesty International Magyarország idén is megrendezi az Emberi Jogi Nyári Tábort, amelyben a „Te, én, mi és az emberi jogok” képzéssorozatunk, az Emberi Jogi Barát Iskoláink és az Összpont elnevezésű középiskolai versenyünk legmotiváltabb diákjai vesznek részt.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is megrendezzük az Emberi Jogi Nyári Tábort, amelyben a „Te, én, mi és az emberi jogok” képzéssorozatunk, az Emberi Jogi Barát Iskoláink és az Összpont elnevezésű középiskolai versenyünk legmotiváltabb diákjai vesznek részt.

A Belga Királyság Flamand Képviseletének hála ebben az évben is fantasztikus programokkal készülünk a táborozók számára Balatonakaliban június 22. és 26. között. A tábor jelmondata: Élet határok nélkül! Ebben az évben a diákok az azonos elnevezésű országos kampányunk – amelynek célja egy a menekültekkel szolidárisabb Magyarország - keretein belül fognak ismerkedni az emberi jogokkal.

A megszokott tábori programok (emberi jogi akadályverseny, tematikus workshopok, civil vendégek, strandolás, sportolási lehetőségek) mellett az idei táborban résztvevő 45 diák 5 különböző csoportban fogja feldolgozni kampányunk jelmondatát. Minden csoport napi 2x90 percben dolgozik közösen, mentoraik, csoportvezetőik irányításával. A DOKUSOK képekkel, videóanyagokkal, online és offline írásokkal; a KREATÍVOK a papírszínház eszközkészletével, kézműves foglalkozásokon keresztül; a MOZGÓSOK mozdulatszínházzal, sportelemekkel, non-verbális eszközökkel; a SZÍNHÁZASOK a dráma eszköztárával; az AKTIVISTÁK pedig az emberi jogi aktivizmus és mobilizáció ötleteivel fejezik ki, hogy mit jelent nekik a menekültválság kapcsán kialakult idegengyűlölet, kirekesztés és előítéletes megközelítés. A munkacsoportok június 25-én 16 óra 30-kor, lehetőség szerint a balatonakali strandon mutatják be munkájuk gyümölcsét az érdeklődőknek, amelyre mindenkit sok szeretettel várunk!

Ahogy minden táborunknak, úgy a 2016-os tábornak is célja, hogy a különböző helyről (Szeged, Pécs, Pátka, Budapest, Sajókaza, Nagykörű, Vác) érkező, különböző korú és társadalmi helyzetű diákok megismerjék egymást és azokat az emberi jogi alapelveket, melyek az Amnesty International Magyarország emberi jogi oktatását megalapozzák.

Az Emberi Jogi Nyári Tábor részletes programja:

Indulás: június 22. 15:05, Déli pályaudvar

22-én: ismerkedés és a tábori menetrend megbeszélése, a csoportok beosztása, a jelmondat értelmezése

23-24-én: 09:00-10:30 és 11:00-12:30 között munkacsoportok foglalkozásai, délután akadályverseny/strand/műhelyfoglalkozások, este tábortűz/meghívott vendégekkel beszélgetés/zenés és sportfoglalkozások

25-én: 09:00-10:30 és 11:00-12:30 között munkacsoportok foglalkozásai, délután 16:30-kor előadás a strandon, este táborzárás

26-án: hazaindulás, fakultatív szabad program Budapesten

Érkezés: június 26. 12:54, Déli pályaudvar

A tábor nem jöhetett volna létre a Belga Királyság Flamand Képviseletének támogatása nélkül, amit ezúton is nagyon köszönünk.