A Tíz igaz történet c. kötetben kortárs magyar írók mutatnak be megtörtént emberi jogi jogsértéseket egy-egy novella keretében. A történetek az Emberi Jogok Világnapja alkalmából megrendezett 2014-es Levélíró Maraton tíz esetét mesélik el. Az igazságtalanul bebörtönzött, megkínzott vagy halálra ítélt áldozatokat a kampány során emberek milliói támogatták petíciójukkal és leveleikkel.

A kötet az Amnesty International Magyarország és a Libri Kiadó együttműködésével valósult meg. A novellák szerzői: Dragomán György, Gerlóczy Márton, Karafiáth Orsolya, Kemény Zsófi, Kiss Tibor Noé, Maros András, Parti Nagy Lajos, Simon Márton, Tasnádi István, Vámos Miklós.

Vásárold meg a kötetet ITT!

Vásárlásoddal az AI Magyarország munkáját támogatod. Kampányunk bebizonyította, hogy az aláírás valóban hatékony fegyver, melyet a jogsértéseket elkövető hatóságok nem hagyhatnak figyelmen kívül. A Levélíró Maratonról ITT olvashatsz bővebben.