A Tíz igaz történet c. kötetben kortárs magyar írók mutatnak be megtörtént emberi jogi jogsértéseket egy-egy novella keretében. A történetek az Emberi Jogok Világnapja alkalmából megrendezett 2014-es Levélíró Maraton tíz esetét mesélik el. Az igazságtalanul bebörtönzött, megkínzott vagy halálra ítélt áldozatokat a kampány során emberek milliói támogatták petíciójukkal és leveleikkel.

A kötet az Amnesty International Magyarország és a Libri Kiadó együttműködésével valósult meg. A novellák szerzői: Dragomán György, Gerlóczy Márton, Karafiáth Orsolya, Kemény Zsófi, Kiss Tibor Noé, Maros András, Parti Nagy Lajos, Simon Márton, Tasnádi István, Vámos Miklós.

MEGVESZEM

Vásárlásoddal az AI Magyarország munkáját támogatod. Kampányunk bebizonyította, hogy az aláírás valóban hatékony fegyver, melyet a jogsértéseket elkövető hatóságok nem hagyhatnak figyelmen kívül. A Levélíró Maratonról ITT olvashatsz bővebben.