2015. március 6-án Paraskevi Kokoni, egy korábbi rasszista támadás áldozata 82000 olyan aláírást és levelet vitt el személyesen a görög igazságügyi miniszternek, amelyeket az Amnesty International aktivistái és támogatói gyűjtöttek össze az érdekében 111 országban.

Paraskevi Kokonit és unokaöccsét 2012 októberében bántalmazták egy rasszista gyűlölet-bűncselekményben. Bevásárlás közben több férfi rontott rájuk, és egy közeli útról felkapott fatuskókkal kezdték el verni őket. A támadás otthonukhoz közel, a nyugat-görögországi Etoliko városka főterén történt. Paraskevi és Kostas is megsérültek. 2014 novemberében három embert nyolc hónap szabadságvesztésre ítéltek három évre felfüggesztve a Paraskevi Kokoni és unokaöccse elleni támadásért. Paraskevi Kokoni a következőket mondta az Amnesty Internationalnek: „Nagyon meghatódtam a levelektől, amiket kaptam.” A miniszterrel folytatott megbeszélés során a nő többször hangsúlyozta, hogy még mindig tart egy másik rasszista támadástól, ezért is nem tért még vissza Etolikóba.

A miniszter szerint a jelenlegi „antirasszista szabályozás nem elég hatékony”, ezért azt javasolja, hogy azt egészítsék ki plusz olyan védett tulajdonságokkal, amelyek erősítik a már létező rendelkezéseket.

A találkozó alatt az Amnesty International és a Hálózat a Rasszista Támadások Dokumentálásért bemutatta az ajánlásait, amelyek elősegítenék a gyűlölet-bűncselekményekkel szembeni hatékonyabb fellépést és nyomozást.

Továbbá az Amnesty International felvetette, hogy itt lenne az idő elismerni az azonosneműek közötti házasságot és a jogi nemváltoztatást a transznemű emberek esetében.

Jorgosz Kosmopoulos, az Amnesty International görög irodájának vezetője így nyilatkozott: „Nagyon örülünk, hogy Paraskevinek lehetősége volt elmondani a történetét a miniszternek. A sok ezer ember támogatása újra hozzájárult, hogy ismertté váljon a története. További jó hír, hogy a miniszter úr elmondása alapján a jövőben valósággá válik a házasság elismerése az azonosnemű párok számára.”