A Levélíró Maraton során Jerryme Corre ügyében világszerte összegyűjtött több mint 70,000 levél és aláírás közül tegnap 25,000-et vitt el személyesen az Amnesty International Fülöp-szigeteki szekciója a rendőrségnek.

A többi tiltakozó levelet már korábban eljuttattuk a hatóságnak, az Amnesty International Magyarország például már decemberben elküldte a petíciót a rendőrségnek. A rendőrség részéről Alexander Roldan főnyomozó, ügyvédek és más tisztviselők fogadták a küldöttséget.

Az Amnesty International delegációja tárgyalt Jerryme ügyéről a rendőrség képviselőivel. Elmondták, hogy a belügyminisztérium államtitkára, a Nemzeti Rendőrségi Bizottság és a külügyminisztérium ENSZ és más nemzetközi szervezetekkel foglalkozó osztálya komolyan foglalkozik a brutálisan megkínzott és koholt vádak alapján bebörtönzött Jerryme Corre ügyével az „elsöprő nemzetközi felháborodásnak” köszönhetően. A rendőrség arra is ígéretet tett, hogy mindent megtesznek azért, hogy a Jerryme ügyével érdemben foglalkozzon a bíróság.

Fotógaléria