Tegnap a bíróság ejtett minden vádat Claudia Medina ellen.

2012. augusztus 7-én hajnali három körül tengerészek törtek be Claudia Medina otthonába Veracruz városban, Kelet-Mexikóban. Kezeit megkötözték és a szemét bekötötték mielőtt egy teherautóra rakták, és a helyi tengerészeti támaszpontra vitték. Anyja és szomszédai végignézték, ahogy elhurcolják, ennek ellenére a tengerészek az ügyésznek tett vallomásukban azt mondták, hogy azért tartóztatták le, mert fegyver volt nála, és egy olyan felfegyverzett banda tagja volt, akiket egy lopott autóval kaptak el. A bandát 24 órával Claudia letartóztatása után fogták el.

Claudia vallomása szerint a bázison árammal sokkolták, verték, rugdosták és szexuálisan molesztálták. Azzal fenyegették, hogy egy fém rúddal fogják megerőszakolni. Egy fecskendővel pedig chili szószt juttattak az orrába. Kikényszerítették belőle a vallomását, azt úgy kellett aláírnia, hogy előtte nem olvashatta el. 2012. augusztus 13-án minden vádat ejtettek ellene, kivéve a fegyverbirtoklást.

Bár Claudia feljelentést tett a kínzói ellen, egyelőre senkit sem vontak felelősségre.

Claudia a következő szavakkal mondott köszönetet az Amnesty Internationalnek:

"Meg szeretném köszönni az Amnesty International minden tagjának az egész világon. Külön köszönöm az ügyvédeimnek. Nagyon hálás vagyok annak a több mint 300.000 embernek, akik szeptemberben tiltakozó levelet küldtek a főügyésznek. Nagyon nehéz időszakon mentem keresztül az elmúlt két és fél évben. Feszült idők voltak, sok ajtón kopogtattunk segítségért. A bíró számára, akiről azt gondoltam, hogy a leginkább bűnös az egész világon, végre egyértelművé vált, hogy semmi közöm az ellenem felhozott vádakhoz. Mexikóban egyre inkább mindennapos a kínzás alkalmazása. Ezt támasztják alá a tengerészeti bázison megkínzott emberek esetei is. Nem fogom hagyni, hogy még egy nőt megkínozzanak Mexikóban. Azt akarom, hogy büntessék meg a kínzóimat, hogy soha többé nem bánthassanak senkit. A feljelentésem a főügyész asztalán van. Egyelőre nincs előrelépés az ügyben, de nem adom fel."