Elutasította nagoyai bíróság a 88 éves Okunishi Masaru perének az újratárgyalására irányuló kérelmet. A férfi 1972 óta van a halálsoron.

A három bíróból álló tanács a nyolcadik kérelmet sem találta megalapozottnak, szerintük a bemutatott bizonyíték nem elég meggyőző.

Okunishi egyik ügyvédje, Izumi Suzuki felháborítónak nevezte a döntést, és azt mondta, hogy fellebbezni fognak a Legfelsőbb Bíróságon.

Okunishi Masarut azért ítélték el, mert állítólag 1961-ben tizenhét emberrel itatott mérgezett bort, akik közül öt nő (köztük Masaru felesége) meghalt, tizenketten pedig súlyosan megbetegedtek. Okunishi eredetileg azt vallotta, hogy növényvédő vegyszert tett a borba, de vallomását még a vádemelés előtt visszavonta. A tárgyaláson elmondta, hogy a kihallgatása során nem kapott jogi képviseletet, és vallomását úgy kényszerítették ki belőle a rendőrök.

A kerületi bíróság 1964-ben első fokon felmentette a férfit bizonyítékok hiányában, de a nagoyai fellebbviteli törvényszék 1969-ben mégis halálra ítélte, amit a Legfelsőbb Bíróság 1972-ben helyben hagyott. Okunishi és ügyvédei azóta folyamatos próbálják elérni, hogy a férfi ügyét újratárgyalják. Megromlott egészség állapota miatt Okunishi Masarut 2012 májusa óta egy börtönkórházban tartják fogva.