ISKOLAI KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT AZ AMNESTY INTERNATIONAL MAGYARORSZÁGNÁL

Céljaink
Az Amnesty International több mint 7 millió ember globális mozgalma. Egy olyan világért kampányolunk, ahol mindenki szabadon és egyenlően gyakorolhatja a jogait. Szervezetünk kormányoktól, politikai pártoktól, egyházaktól független, tőlük pénzt nem fogad el.

Az Amnesty International Magyarország  a nemzetközi mozgalom része. Kiemelt célunk a magyar társadalom mozgósítása. Egy, az emberi jogokra épülő társadalomban elengedhetetlen a fiatalok bevonása, melyre többek között az iskolai közösségi szolgálat nyújt lehetőséget. Célunk, hogy az iskolai közösségi szolgálatban részt vevő diákokkal megismertessük az emberi jogokat és inspiráljuk őket arra, hogy kiálljanak ezek mellett.

A programról
A feladatokat életkorukhoz, érdeklődésükhöz és a jogi szabályozásokhoz igazítva a következőkben foglaljuk össze:
- adminisztrációs feladatok, adatrögzítés, infópultozás rendezvényeken

A program felelőse Nagyné Gere Zsófia, irodavezető. A feladatok kiosztása után a résztvevőktől önálló munkavégzést várunk el.

Vállalásaink

Egyszerre egy diákot áll módunkban foglalkoztatni. A résztvevőknek minimum 20, maximum 50 órát tudunk igazolni. Amennyiben a résztvevők ezen felül is szeretnének önkénteskedni, megtehetik az AIM önkéntes programjában.

További tudnivalók

A heti találkozók időpontjait a honlapunk naptárában hirdetjük meg. Jelentkezni lehet az office@amnesty.hu e-mail címen. A jelentkezést követően az iskolával szerződést kötünk. További részletek a szerződés és az iskolai közösségi szolgálatról a Közösségi Szolgálat Portál weboldalán érhetők el.