Yorm Bopha, Kambodzsa - Lakhatási jogi aktivista, bebörtönözve

Kambodzsa, Az akció indult: 2014/4/25, A petíció aktív

Yorm Bophát 2012. szeptember 4. óta tartják fogva két férfi ellen tervezett támadás vádjával, azonban a tárgyalás nem volt tisztességes.

Legfrissebb hírek

11/222013

Yorm Bopha óvadékkal kiszabadult a börtönből!

Yorm ma délután 17 óra 45 perckor szabadult ki a börtönből, és azóta újra együtt van a családjával. Tovább

Yorm Bopha a Boeung Kak-tó lakóközösség elhivatott emberi jogi aktivistája, jelenleg lelkiismereti fogoly. 2007 óta több ezer, a Boeung Kak-tó lakóközösségében élő embernek kellett elhagynia otthonát, amikor a kormány fejlesztési céllal bérbe adta a területet egy nagyvállalatnak. A nagyvállalat – házakat elárasztva és lerombolva – homokkal töltötte fel a tavat.

Yorm Bophát 2012. szeptember 4. óta tartják fogva két férfi ellen tervezett támadás vádjával. A tárgyalás nem volt tisztességes, és Yorm Bophának a bűncselekményben való részvételét nem tudták bizonyítékokkal alátámasztani. Az Amnesty International úgy gondolja, hogy bebörtönzésének valódi oka a Boeung Kak-tó lakóközösség lakhatási jogáért végzett, békés, jogi tevékenysége. Míg Yorm Bopha börtönben van, nem láthatja 10 éves kisfiát és beteg férjét sem.

Minden eset

Szólítsd fel online:

További információt kérek az új esetekről e-mailen vagy SMS-ben

Aláírásod feldolgozás alatt, kérlek várj...

Mutasd a petíciót, amelyeket kiküldünk.

Petíció címzettje(i):

• Miniszter Úr: miniszter

Követeljük:

• Csatlakozz akciónkhoz és írd alá a petíciót, amelyben felszólítjuk az igazságügyi minisztert, hogy gondoskodjon a lelkiismereti fogoly, Yorm Bopha azonnali és feltétel nélküli szabadon bocsátásáról!