Az online petíció szövege Szólítsd fel a norvég kormányt

The Government of Norway
Government Administration Services
Postbox 8129 Dep
0032 Oslo
Norway

Üzenj Norvégiának, ne küldjön vissza embereket Afganisztánba

Nagyjából 1000 norvég iskolás tüntetett, hogy iskolatársukat, Taibehet a norvég állam ne küldje vissza Afganisztánba. Csatlakozz hozzájuk, és védd meg azokat az afgán menedékkérőket, akiket az életveszélybe akarnak visszaküldeni. Taibeh 18 éves, az álma, hogy miután jövő nyáron befejezi a középiskolát, orvosnak tanul. De most félelemben él, mert vissza akarják küldeni egy olyan országba küldeni, ahol még sosem járt.

Taibehez hasonlóan nagyon sok afgán származású embert fenyeget ez a veszély. Az elmúlt években több ezer embert toloncoltak vissza Európából annak ellenére, hogy Afganisztán rendkívül veszélyes. Norvégia szerint az ország annak ellenére biztonságos, hogy tavaly minden korábbinál több civil áldozata volt a különböző támadásoknak és terrorcselekményeknek.

Embereket visszaküldeni Afganisztánba nemcsak kegyetlen és felelőtlen, de jogellenes is. De Taibehhez és iskolatársaihoz hasonlóan egyre több embere emeli fel a szavát a kegyetlen gyakorlat ellen, és próbálja megakadályozni a visszaküldéseket.

Csatlakozz a petíciónkhoz, és állj ki te is Taibehért és a többiekért.

Szólítsd fel a norvég kormányt, hogy függessze fel a visszaküldéseket, amíg Afganisztánban nincsenek az emberek biztonságban. Segítségeddel megmutathatjuk a hatóságoknak, hogy minket érdekel, mi történik ezekkel az emberekkel.

Írd alá a petíciót, és oszd meg minél több emberrel.

Bezárás