Az online petíció szövege Szólítsd fel az ügyészeket

Prosecutor of Amur Region
Nikolai Pilipchuk
Ul. Pionerskaya 37
Blagoveshchensk 675005
Russian Federation

Tisztelt Ügyész úr!

Szergej Nikiforov ügyében írok Önnek, akit tisztességtelen tárgyalást követően ítélt 4 év börtönre a blagovescsenszki bíróság. A férfi elismert tagja az evenki őslakos közösségnek, irányítása alatt az Ivanovka nevű falu gyarapodott és virágzott.

A 2013-as ügyét - a helyi óvoda felújításával megbízott cég csalással és vesztegetéssel vádolta meg - hirtelen elővették 2015 szeptemberében, éppen akkor, amikor vezetésével a falu lakói egyértelművé tették, hogy nem kérnek a falu mellett nyitott aranybányából. A bíróság számos fontos bizonyítékot nem volt hajlandó figyelembe venni, és több tanút nem hallgatott meg.

Felszólítom, hogy azonnal és feltétel nélkül engedjék szabadon a lelkiismereti fogoly Szergej Nikiforovot, és ügyében indítsanak azonnali, független vizsgálatot. Emlékeztetem továbbá, hogy az Ön kötelessége is biztosítani az orosz jogvédők biztonságát, illetve, hogy tevékenységüket megfélemlítés nélkül végezhessék.

Tisztelettel:

A levél másolatát elküldöm:
Prosecutor General, Yurii Chaika, 15 A, Bolshaia Dmitrovka Street, 125993 Moscow, Russian Federation

Bezárás