Az online petíció szövege Szólítsd fel a minisztert

Union Minister of Home Affairs
Rajnath Singh
17, Akbar Road
New Delhi
India

Tisztelt Miniszter Úr!

Az indiai Chhattisgarh tartománybeli Bastarban élő jogvédők, újságírók és ügyvédek jelenlegi helyzetével kapcsolatban fordulok Önhöz. Egyre gyakrabban esnek áldozatul támadásoknak, zaklatásoknak és fenyegetéseknek, amelyek miatt nem tudják végezni a munkájukat, illetve az életük és testi épségük miatt is aggódniuk kell. Az életük a fenyegetések miatt folyamatos veszélyben van és sokszor kórházi ellátásra szorulnak, valamint egyre gyakrabban kell elhagyniuk lakóhelyüket. Két újságírót ráadásul már 2015 óta őrizetben tartanak csupa koholt vád alapján. A hatóságok nem képesek megvédeni az emberi jogokat ezekben a helyzeteben, és nem tudják biztosítani a jogvédők, újságírók és ügyvédek biztonságát.

Kérem Önt, hogy befolyását és hatáskörét kihasználva biztosítsa, hogy Chhattisgarh államban a jogvédők, újságírók és ügyvédek szabadon végezhessék dolgozhassanak, és ne érje őket fenyegetés, akadályoztatás, zaklatás vagy más jogsértő beavatkozás. Kérem biztosítsa, hogy az erőszakos cselekmények elkövetőit felelősségre vonják tetteikért.

Tisztelettel:

Bezárás