Sürgős akció

Nemzeti Konzultáció helyett

Magyarország, Az akció indult: 2015/5/21, A petíció aktív

A Nemzeti Konzultációra reagálva az Amnesty International Magyarország akciót indít. Arra kérjük az embereket, hogy ahelyett, hogy megpróbálnak választ adni a félrevezető és az idegenellenes hangulatot fokozó kérdésekre, inkább töltsék le honlapunkról és küldjék vissza az Orbán Viktor miniszterelnöknek szóló levelünket a Konzultáció mellé küldött válaszborítékban, vagy aláírásukkal támogassák online kezdeményezésünket. Utóbbi esetben mi fogjuk eljuttatni a tiltakozó leveleket a miniszterelnökhöz.

Legfrissebb hírek

6/182015

Látványos utcai akció a Menekültek Világnapján

2015. június 20-án, szombaton este nyolckor a Menekültek Világnapja alkalmából a Kossuth téren, a Parlament előtt tart látványos utcai akciót az Amnesty International Magyarország. Az eseményen közreműködik Láng Annamária és Rába Roland színművész, Alba Hyseni énekesnő, valamint Jeney Orsolya, az Amnesty International Magyarország igazgatója. Tovább

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Önhöz hasonlóan én is fontosnak tartom, hogy párbeszéd legyen az állampolgárok és az általunk megválasztott tisztségviselők között, azonban nem fogom Önnek visszaküldeni a Nemzeti konzultáció a bevándorlásról és a terrorizmusról című kérdőívet.

Nem teszem, mert úgy gondolom, hogy hiba a terrorizmus és a migráció jelenségének összemosása, hiszen ezáltal az a hamis kép alakul ki, hogy a migránsok és menekültek terroristák vagy bűnözők. Nem teszem, mert a kérdések félrevezetőek. Nem teszem, mert a megfogalmazott kérdések és állítások alkalmasak arra, hogy a már amúgy is meglévő idegenellenes hangulatot fokozzák. Végezetül pedig nem teszem, mert úgy érzem, hogy nem tartják tiszteletben a menekültek és migránsok alapvető jogait.

Tény, hogy jelenleg a világ a második világháború óta a legnagyobb migrációs válságával néz szembe. Véleményem szerint azonban a migránsok nem bűnözők, és nem jelentenek veszélyt a magyar társadalomra. Olyan ország állampolgára szeretnék lenni, amely minden védelemre szoruló ember számára azonos feltételek mellett biztosítja az alapvető emberi jogokat, ahelyett, hogy megbélyegezné és elkergetné őket.

Tisztelettel kérem, tegyen meg mindent, hogy Magyarország figyelembe vegye a menekültek és migránsok emberi jogait; hagyjon fel a menekültek és migránsok elleni megbélyegző megszólalásokkal, és a jövőben határozottan utasítsa vissza az ehhez hasonló retorikai fogásokat.

Uniós vezetőként tegyen meg minden Öntől telhetőt, hogy hazánk a lehető legnagyobb mértékben vegye ki a részét a Földközi-tengeren bajba jutott menekültek és migránsok megmentéséből.

Végezetül határozottan kérem, hogy mielőtt bármilyen intézkedést tervez a témában, konzultáljon érdemben a téma szakértőivel és a témában járatos civil szervezetekkel.

Tisztelettel:

Minden eset

Szólítsd fel online:

További információt kérek az új esetekről e-mailen vagy SMS-ben

Aláírásod feldolgozás alatt, kérlek várj...

Támogathatod az ügyet üzenet küldésével e-mailben vagy Twitteren továbbá postán.

Mutasd a petíciót, amelyeket kiküldünk.

Petíció címzettje(i):

• Orbán Viktor: Miniszterelnök, Miniszterelnökség

Követeljük:

• Tegyen meg mindent, hogy Magyarország figyelembe vegye a menekültek és migránsok emberi jogait;
  • Hagyjon fel a menekültek és migránsok elleni megbélyegző megszólalásokkal, és a jövőben határozottan utasítsa vissza az ez ehhez hasonló retorikai fogásokat;
  • Uniós vezetőként tegyen meg mindent, hogy hazánk a lehető legnagyobb mértékben vegye ki a részét a Földközi-tengeren bajba jutott menekültek és migránsok megmentéséből;
  • Kérem, hogy mielőtt bármilyen intézkedést tervez a témában, konzultáljon érdemben a téma szakértőivel és a témában járatos civil szervezetekkel.