Nabi Saleh palesztin falu lakosai erőszakkal szembesülnek

Izrael, Az akció indult: 2014/4/25, A petíció aktív

2009 óta a falusiak hetente tartanak békés tiltakozásokat az izraeli hadsereg megszállása és Halamish illegális telepe ellen, amely elfoglalta életterük jelentős részét. A falusiak békés tüntetéseire az izraeli haderő túlzó és szükségtelen erővel reagál. Eddig két embert (Mustafa és Rushdi Tamimi) öltek meg, valamint százakat sebesítettek meg, köztük nőket és gyerekeket.

Nabi Saleh 550 lakosa gyakran szembesül erőszakkal az izraeli hadsereg részéről. 2009 óta a falusiak hetente tartanak békés tiltakozásokat az izraeli hadsereg megszállása és Halamish illegális telepe ellen, amely elfoglalta életterük jelentős részét. A bírósági döntések ellenére a telepesek turista látványossággá változtatták a falu vízforrását, így akadályozzák a helybélieket a használatában.

A falusiak békés tüntetéseire az izraeli haderő túlzó és szükségtelen erővel reagál. Eddig két embert (Mustafa és Rushdi Tamimi) öltek meg, valamint százakat sebesítettek meg, köztük nőket és gyerekeket. Az izraeli hadsereg megfélemlíti a helyieket, például azzal, hogy az egész falut zárt katonai körzetté nyilvánítja, éjszakai rajtaütéseket hajt végre, gyerekeket tartóztat le, és önhatalmúlag használ olyan fegyvereket, mint például a könnygáz, melyet házakra lőnek ki, sérüléseket és kárt okozva.

Csatlakozz akciónkhoz és írd alá a petíciót, amelyben arra kérjük Izrael védelmi miniszterét, hogy állítsa le az izraeli biztonsági erők túlzó és szükségtelen fellépését Nabi Saleh tüntetői ellen, és biztosítsa, hogy a Mustafa és Rushdi Tamimi megöléséért, illetve más falubeliek megsebesítéséért felelős biztonsági tiszteket bíróság elé állítsák.

Minden eset

Szólítsd fel online:

További információt kérek az új esetekről e-mailen vagy SMS-ben

Aláírásod feldolgozás alatt, kérlek várj...

Támogathatod az ügyet üzenet küldésével e-mailben továbbá postán.

Mutasd a petíciót, amelyeket kiküldünk.

Petíció címzettje(i):

• Moshe Ya'alon: Védelmi Miniszter, Védelmi Minisztérium

Követeljük:

• Csatlakozz akciónkhoz és írd alá a petíciót, amelyben arra kérjük Izrael védelmi miniszterét, hogy állítsa le az izraeli biztonsági erők túlzó és szükségtelen fellépését Nabi Saleh tüntetői ellen, és biztosítsa, hogy a Mustafa és Rushdi Tamimi megöléséért