Homoszexualitása miatt bántalmazta a rendőrség a fehérorosz Ihar Tsikhanyuk-ot

Belorusszia, Az akció indult: 2014/4/25, A petíció aktív

Ihar Tsikhanyuk, nyíltan homoszexuális, melegjogi aktivista éppen gyomorfekély miatt részesült orvosi kezelésben, amikor két rendőr jelent meg a kórházban, akik felszólították, hogy tartson velük. A rendőrőrsön többször megütötték, majd szóban bántalmazták és megerőszakolással fenyegették homoszexualitása miatt.

Ez az eset 2013 februárjában történt, nem sokkal azután, hogy Ihar Tsikhanyuk megpróbálta bejegyeztetni a Human Rights Centre Lambdát, egy olyan szervezetet, amelyik az LMBTI (meleg, leszbikus, biszexuális, transznemű és interszexuális) emberek jogait támogatja Fehéroroszországban. Senkit sem állítottak bíróság elé a bántalmazása miatt.

„Nem akarok rejtőzködve élni. Nyíltan élek. Ez Fehéroroszországban nem könnyű, de meg akarom mutatni, hogy pont ugyanolyan ember vagyok, mint bárki más. Példát szeretnék mutatni, hogy igenis lehetséges nyíltan élni.” - mondta Ihar Tsikhanyuk.

Minden eset

Szólítsd fel online:

További információt kérek az új esetekről e-mailen vagy SMS-ben

Aláírásod feldolgozás alatt, kérlek várj...

Támogathatod az ügyet üzenet küldésével e-mailben továbbá postán.

Mutasd a petíciót, amelyeket kiküldünk.

Petíció címzettje(i):

• Alyaksandr Koniuk: Főügyész, Ügyészet

Követeljük:

• Vizsgálják ki az Ihar Tshikhanyuk ellen a hrodnai kerületi rendőrkapitányságon elkövetett bántalmazást és fenyegetőzést, az elkövetőket pedig állítsák bíróság elé.