Sürgős akció

Edward Snowden egy hős, nem áruló

Egyesült Államok, Az akció indult: 2016/9/14, A petíció aktív

A mi jogainkért állt ki. Azt akarta, hogy kezdődjön végre egy globális vita a tömeges megfigyelésekről – most pedig évtizedekre börtönbe zárhatják ezért.

Amikor 2013 júniusában Edward Snowden amerikai hírszerzési dokumentumokat szivárogtatott ki újságíróknak, napvilágra kerültek a világméretű tömeges megfigyelések sokkoló részletei. Snowden leleplezte, hogy a kormányok titokban lehallgatják a privát beszélgetéseinket, elolvassák az e-mailjeinket, gyűjtik a cellainformációkat, a böngészési előzményeinket és még sok minden mást. Mindezt a hozzájárulásunk nélkül.

Bátorsága megváltoztatta a világot. Elkezdődött egy globális vita: tettének hatására jogszabályokat változtattak meg, és mi is jobban megismertük, hogyan védhetjük meg jobban a magánszféránkat. Edward Snowden az emberi jogok hőse, mégis évtizedekig tartó börtönnel fenyegetik. Úgy tesznek, mitha áruló lenne, aki amerikai titkokat adott volna el az az ország ellenségeinek.

Írd alá az American Civil Liberties Unionnal és a Pardon Snowden kampánnyal közös petíciónkat!

Minden eset

Szólítsd fel online:

További információt kérek az új esetekről e-mailen vagy SMS-ben

Aláírásod feldolgozás alatt, kérlek várj...

Támogathatod az ügyet üzenet küldésével weben vagy Twitteren továbbá postán.

Mutasd a petíciót, amelyeket kiküldünk.

Petíció címzettje(i):

• Barack Obama: az Amerikai Egyesült Államok Elnöke, Fehér Ház, Washington DC

Követeljük:

• adjon kegyelmet Edward Snowdennek, aki a köz érdekében leplezte le a tömeges megfigyeléseket