Régi adósságunkat törlesztjük azzal, hogy bemutatjuk nektek Vikit, aki február óta az Amnesty ifjúsági koordinátora.

Először mesélj egy kicsit magadról: mi a három legfontosabb dolog, amit tudni érdemes rólad?

1. Szeretet, törődés és egység: a három legfontosabb érték, amiben hiszek és amit képviselek.

2. Szeretek utazni.

3. Imádok emberekkel dolgozni.

Miért jelentkeztél az ifjúsági programkoordinátori pozícióra?

Úgy éreztem, hogy ez az a pozíció, ahol hasznosítani tudom majd’ 10 éves tapasztalatomat az ifjúsági munka területéről, és közben ötvözni tudom azzal a vágyammal, hogy egy olyan csapathoz és/vagy szervezethez tartozzak, ami nem fél kimondani, amit ki kell és ahol ténylegesen hallathatják a fiatalok (is) a hangjukat.

Mit tartasz a legfontosabb feladataidnak?

A fiatalok bátorítását és aktiválását. Elérni azt, hogy a hangjukat bátran felemelni és "amnestysnek" lenni, az emberi jogokért kiállni menő legyen a fiatalok számára. Valamint, hogy az alapvető emberi jogi ismeretek egyértelmű tudásanyaggá váljanak nemcsak a nem formális, de a formális oktatásban is végre.

Szerinted mi lesz a legnagyobb kihívás a pozícióban?

Az emberi jogi oktatás és ifjúsági munka hosszú távú hatásának mérése. Mindig ez a legnagyobb kihívás, mert olyan területekre, kompetenciákra és attitűdökre vonatkozik, amelyeknek mérése, illetve  a változásaik mérése, nehezen megfogható és számszerűsíthető.
Személyes szakmai kihívás pedig, egy jól és gördülékenyen működtethető emberi jogi ifjúsági stratégia kialakítása az Amnestynél.

Miért érdemes a fiataloknak részt venniük az Amnesty munkájában?

A fiataloknak elképesztő hatásuk, erejük és rengeteg lehetőségük van, hogy tegyenek azért, amiben hisznek és hogy a jövő úgy alakuljon, ahogy ők szeretnék. Az Amnesty egy "csatorna", egy közvetítő lehetőség lehet ehhez és még több is akár... Bárcsak én még korábban csatlakoztam volna.

Bejegyzés helye:Rólunk