Interjú Daniellával, az Összpont 4.0 győztes csapatának egyik tagjával

1. Kérlek, mutatkozz be egy-két mondatban.

Pham Thanhan Daniella vagyok, és a Madách Imre Gimnáziumba járok, idén fogok érettségizni. Tavaly, azaz 11-esként indultam ezen a versenyen, és egyáltalán nem bántam meg, sőt.

2. Miért jelentkeztél a versenyre?

Mindig is érdekeltek az emberi jogok és az Amnesty International munkája. Ez a verseny pedig egy nagyon jó lehetőség volt számomra, hogy elmélyítsem a tudásomat ezekben a témákban.

3. Mi volt számodra a legemlékezetesebb pillanat?

Nehéz egy emlékezetes pillanatot kiemelni. Talán a legmeghatározóbb élménynek a nyári tábort mondanám, amit a versenyben való részvételem biztosított. Ha szigorúan a versenyhez kapcsolodóan emelnék ki egyet, akkor maga a versenyzés folyamata lenne. Imádom a kihívásokat. Ez egy rendkívül jó lehetőség volt arra, hogy jobban megismerjem saját magam, miközben új emberekkel is találkoztam.

4. Mesélnél még a nyári táborról?

A nyári tábor a vakációm fénypontja volt. Egy rendkívül inspiráló közösség tagja lehettem. Voltak csoportmunkák, ahol megtapasztalhattam, milyen is egy igazán összetartó csapat részese lenni. Az sem utolsó, hogy tovább mélyíthettem az érdeklődésem az adott témában, izgalmas és számomra eddig ismeretlen módszerekkel.

5. Szerinted miért vegyen részt bárki az Összpont versenyen?

A fentieken kívül? Ha ez még nem győzött meg benneteket akkor: ha úgy érzitek útkeresők vagytok, ha úgy érzitek, hogy szeretnétek részese lenni egy befogadó előítéletmentes közösségnek egy percig se várjatok tovább, mert a versenyen a helyetek!

És ha esetleg még ezt sem győzött meg benneteket, akkor csodáljátok meg a mellékelt lesifotókat, amik szerintem mindent kifejeznek szavak helyett is!

Bejegyzés helye:Emberi jogi oktatás