Sürgős akció

Üzenj Norvégiának, ne küldjön vissza embereket Afganisztánba

Norvégia, Az akció indult: 2017/10/19, A petíció aktív

Nagyjából 1000 norvég iskolás tüntetett, hogy iskolatársukat, Taibehet a norvég állam ne küldje vissza Afganisztánba. Csatlakozz hozzájuk, és védd meg azokat az afgán menedékkérőket, akiket az életveszélybe akarnak visszaküldeni. Taibeh 18 éves, az álma, hogy miután jövő nyáron befejezi a középiskolát, orvosnak tanuljon. De most félelemben él, mert vissza akarják küldeni egy olyan országba küldeni, ahol még sosem járt.

Taibehez hasonlóan nagyon sok afgán származású embert fenyeget ez a veszély. Az elmúlt években több ezer embert toloncoltak vissza Európából annak ellenére, hogy Afganisztán rendkívül veszélyes. Norvégia szerint az ország annak ellenére biztonságos, hogy tavaly minden korábbinál több civil áldozata volt a különböző támadásoknak és terrorcselekményeknek.

Embereket visszaküldeni Afganisztánba nemcsak kegyetlen és felelőtlen, de jogellenes is. De Taibehhez és iskolatársaihoz hasonlóan egyre több embere emeli fel a szavát a kegyetlen gyakorlat ellen, és próbálja megakadályozni a visszaküldéseket.

Csatlakozz a petíciónkhoz, és állj ki te is Taibehért és a többiekért.

Szólítsd fel a norvég kormányt, hogy függessze fel a visszaküldéseket, amíg Afganisztánban nincsenek az emberek biztonságban. Segítségeddel megmutathatjuk a hatóságoknak, hogy minket érdekel, mi történik ezekkel az emberekkel.

Írd alá a petíciót, és oszd meg minél több emberrel.

Háttér

Az európai országok továbbra is embereket küldenek vissza Afganisztánba annak ellenére, hogy az országban egyre többen halnak és sérülnek meg. A visszaküldések rendkívül veszélyesek, és sértik a visszaküldés tilalmának nemzetközi elvét. A jelenlegi helyzetben a visszatoloncolások jogsértőek, ezért azonnal fel kell őket függeszteni.

Az elmúlt két év során rekordmennyiségű afgán származású embert küldtek vissza Európából. A hivatalos uniós statisztika szerint 2015 és 2016 között megháromszorozódott (3290-ről 9460 nőtt) a visszaküldött emberek száma. A legtöbb embert visszaküldő európai országok: Németország (3400), Görögország (1480), Svédország (1025), Egyesült Királyság (785) és Norvégia (760). A Nemzetközi Migrációs Szervezet arra számít, hogy idén még több embert küldenek majd vissza. A számok azt mutatják, hogy Norvégiából küldik vissza a legtöbb embert akarata ellenére: az afgán hatóságok szerint 2017 első négy hónapjában a kényszerrel végrehajtott visszaküldések 32%-áért (304-ből 97) Norvégia felelős.

Minden eset

Szólítsd fel online:

További információt kérek az új esetekről e-mailen vagy SMS-ben

Aláírásod feldolgozás alatt, kérlek várj...

Támogathatod az ügyet üzenet küldésével e-mailben továbbá postán.

Mutasd a petíciót, amelyeket kiküldünk.

Petíció címzettje(i):

• Norvégia kormánya

Követeljük:

• függesszék fel az emberek visszaküldését Afganisztánba