Az online petíció szövege Szólítsd fel az olasz hatóságokat

Mayor of Naples
Luigi de Magistris
Comune di Napoli Palazzo San Giacomo
Piazza Municipio
Napoli 80133
Italy

Tisztelt Polgármester úr,

Körülbelül 1300 Romániából származó romát akarnak kényszerrel kilakoltatni a dél-olaszországi Nápoly egyik telepéről. Közel 200 romát az önkormányzat átköltöztet egy új építésű elkülönített telepre Via del Riposoban, a többiek azonban az utcára kerülhetnek. Az önkormányzati hatóságoknak eddig nem sikerült megfelelő lakhatási lehetőségeket találniuk az itt élő emberek számára.

Felszólítom a hatóságokat, hogy állítsák le a kényszerkilakoltatásokat addig, amíg nem konzultáltak érdemben minden érintett romával a lehetséges alternatív lakhatási lehetőségekről, és ameddig garantálni nem tudják, hogy senki sem válik hajléktalanná, és határozottan kérem arra is őket, hogy biztosítsák, hogy az átköltöztetések nyomán ne jöjjenek létre újabb szegregátumok, és tartsák be a megfelelő lakhatás biztosítására vonatkozó nemzetközi és regionális emberi jogi sztenderdeket illetve a romák integrációját elősegítő olasz nemzeti stratégia előírásait.

Tisztelettel:

Bezárás