Az online petíció szövege Szólítsd fel Donald Tuskot, az Európai Tanács elnökét

Brussels 1048
Kingdom of Belgium

Tisztelt Elnök Úr,

Mély aggodalmamat szeretném kifejezni a menekültek és menedékkérők görögországi helyzetét illetően. Menekültek ezrei – beleértve kisgyermekes családokat, fogyatékkal élőket és terhes nőket – ragadtak rettenetes körülmények között Görögországban a diszkriminatív határzáraknak köszönhetően. Sokan a szabad ég alatt éjszakáznak és nem kapnak semmilyen védelmet. További több ezer ember érkezésével a humanitárius helyzet egyre rosszabbodni fog, ha az Európai Unió tagállamai továbbra sem helyeznek át menekülteket Görögországból.

A szolidaritás hiánya a tagállamok részéről elképesztő szenvedésre ítéli a menekülteket. A kialakult helyzet elfogadhatatlan. Európának muszáj többet tennie.

Arra kérem Önt mint az Európai Tanács elnökét, hogy lépjen közbe a görögországi humanitárius válság ügyében, és sürgesse az EU állam és kormányfőit, hogy:

minden elérhető eszközt ragadjanak meg a görögországi menedékkérők sürgős befogadására – beleértve nagy számú menekült áthelyezését anélkül, hogy diszkriminatív feltételeket alkalmaznának a kiválasztásukkor, a családegyesítést és a menedékkérők vízumhoz való hozzájutását, hogy törvényesen utazhassanak tovább

létesítsenek több biztonságos és legális útvonalat a nemzetközi védelemre szoruló emberek számára, biztosítva ezzel, hogy a menekülteknek ne kelljen veszélyes tengeri utakon hajóval átkelni az európai védelem érdekében

Tisztelettel:

Bezárás