Az online petíció szövege Szólítsa fel az orosz hatóságokat

Prosecutor of Samara Region
Konstantin Nikolaevich Bukreev
ul.Krasnoarmeiskaia, 32
443030 Samara Region
Russian Federation

Tisztelt Ügyészség!

Július 26-án Evdokia Romanovát, LGBT aktivistát a fiatalkorúak közötti nem-hagyományos szexuális kapcsolat népszerűsítéséért helyezték vád alá. A vád alapja, hogy Romanova 5 olyan hivatkozást tett közzé saját szociális média oldalain, amelyek az „Ifjúsági Koalíció a Szexuális és Reprodukciós Jogokért” honlapjára, illetve a homoszexuális, leszbikus, biszexuális és transznemű személyek egyenlőségét hirdető cikkekhez vezetnek.

Felszólítom a T. Ügyészséget, hogy

• ejtsék az aktivista elleni vádakat, hiszen a vádak kizárólag a szólásszabadsághoz való jogának békés gyakorlásán alapulnak,

• továbbá, hogy töröljék el a „homoszexuális propaganda” elleni jogszabályt, mivel ezzel megszegik Oroszország a szólásszabadság tiszteletben tartására tett nemzetközi kötelezettségvállalását, valamint

• vessenek véget a diszkriminatív törvényeken, politikákon és gyakorlat révén történő oroszországi LGBT közösség elleni célzott támadásoknak.

Tisztelettel,

Bezárás