Várunk téged az Ördögkatlan Fesztiválon is programjainkkal!

Úton – színház határok nélkül fórumszínház előadás

A kezdeményezés lényege, hogy egy tanulási folyamat részeként arra használjuk a színházat és annak eszközeit, lehetőségeit, hogy megszólítsuk a társadalmat, magunkat, továbbá olyan stratégiákat próbáljunk ki, melyek társadalmi változásokat hozhatnak létre a közösség javára, aktív szerepvállalásra sarkallnak, fejlesztik a személyiségünket. Olyan interaktív színházi technikáról van tehát szó, amely a nézők bevonására, aktív részvételére épít, célja pedig társadalmi változások elérése.

A vendég - impro színházi előadás

péntek-szombat

Vendégségben vagy. Más otthonába érkezel. Azaz más van otthon és nem Te. Le kell venni a cipőt? Hogyan viselkedj? Mit üzen az arcod, a tekinteted nekik? Befogadnak? Akarod, hogy befogadjanak? A Grund Színház előadásában improvizált jelenetekben keressük az ember és az otthon kapcsolatának sajátosságait, az idegen helyzet gyanakvó vagy kíváncsi természetét. Az improvizáció technikája lehetővé teszi, hogy a színészek játékán keresztül olyan kérdéseket kutassunk, amelyek foglalkoztatnak minket.

Mi lenne, ha emberi jogi óra

Egész órás kiscsoportos szerepjáték érzékenyítő feladatokkal, közös megbeszéléssel, filmmel, képekkel, hogy megértsük, min mennek keresztül emberek milliói szerte a világban, s az emberi jogok nézőpontjából ez mit is jelent, és mi ebben a szerepünk.

Kocsmakvíz

Mindent tudsz az emberi jogokról, de ezt eddig senkinek sem tudtad bebizonyítani? Emberi jogi témájú kvíz, ahol a résztvevők csapatokba szerveződve, oldott hangulatban mérhetik össze a témában szerzett tudásukat

Interaktív kitelepülés, napi kvízzel, társasjátékokkal, kitűző készítéssel