AMNESTY A MŰVÉSZETEK VÖLGYÉBEN

2016. július 27-29.

Idén újra ott leszünk a Művészetek Völgyében! Ezúttal a fesztivál tematikájához kapcsolódva az Élet határok nélkül kampányunkkal.

2016. 07.27. - Momentán Udvar

12:30 - Amnesty International Magyarország bemutatja: Úton - Színház határok nélkül - Amira története Aleppótól a Keletiig

13:00 - Amnesty International Magyarország workshopja: Úton - Színház határok nélkül - Amira Budapesten

Egész nap interaktív kitelepülés!

2016. 07.28-29. - Dióda Udvar

Interaktív kitelepülés társasjátékokkal, napi kvízzel, kitűző és póló készítéssel!

Úton - Színház határok nélkül

Az Amnesty International Magyarország Élet határok nélkül kampánya részeként májusban 10 alkalmas workshop sorozat indult, amely fórum színházi technikákkal alkotott egy történetet azokról, akiknek az élete gyökeresen megváltozott a migrációs válság hatására. A workshopokon civilek vettek részt, akik közül vannak akik rendelkeznek színházi tapasztalattal, vannak akik korábban csak nézőként csodálták a műfajt. A folyamat végére egy 50 perces előadás állt össze.

Kelj útra Amirával!

Az ÚTON Amira története Aleppótól a Keletiig. Keveredik benne valóság és álom, realitás és fikció, játék és élethalál-harc. Az Amnesty Élet határok nélkül kampánya részeként létrejött alkalmi társulat sokféle eszközzel él: lesz itt fórumszínház éppúgy, ahogy drámajátékok, talált szövegek, improvizációkból született jelenetek, mozgásszínház és dalok is. Az ÚTON története addig tart, amíg Amira hozzánk nem ér. Utána minden rajtatok, rajtunk múlik.

Játszók: Francesco Argenio Benaroio, Gábri Nikolett, Gelányi Bence, Eker Nóra, Landy Annamária, Lévai Barbara, Milena Gregorics

Workshop vezetők: Arabella Wynne-Hughes és Francesco Argenio Benaroio

Dramaturg: Bíró Dénes

Zene: Balogh Orsolya

Interaktív kitelepülés

Az Élet határok nélkül nevű kampányuk programjaival érkezünk Bánkra. Célunk, hogy a magyar társadalom befogadóbb és szolidárisabb legyen a menekültekkel és menedékkérőkkel szemben. Emiatt 20.000 aláírást gyűjtünk össze annak érdekében, hogy együtt bebizonyíthassuk, a magyar társadalom többségének az ember az első! A civil sétányon a témához kapcsolódó társasjátékokkal, napi kvízzel és kitűző és póló készítéssel várunk titeket! Keressétek a sárga-fekete lufikat!