A sajtótájékoztatón bemutatjuk Az emberi jogok helyzete a világban című 2014/15-ös éves jelentésünket. A jelentés másnaptól nyilvános.

Az Amnesty International 2014/15-ös jelentése az emberi jogok 2014-es helyzetét dokumentálja a világban. A jelentésben egy pár 2013-as, kulcsfontosságú esemény is szerepel.

Az előszó, az öt regionális áttekintés, valamint – az eredeti, angol nyelvű jelentésben – 160 országra és territóriumra kiterjedő áttekintés sokak szenvedéséről tanúskodik, legyen az konfliktus, kitelepítés, diszkrimináció vagy elnyomás eredménye. A jelentés ezen felül kihangsúlyozza az emberi jogi mozgalom erejét, és rámutat arra is, hogy bizonyos területeken jelentős haladást sikerült elérni az emberi jogok megóvása és biztosítása érdekében.

A magyar nyelvre lefordított kiadványban bemutatjuk az emberi jogok helyzetét a szomszédos országokban, köztük Ukrajnában is.

A sajtótájékoztatóra meghívtuk ukrán kollégánkat, Zoryan Kist, aki további részletekkel szolgál az ukrán helyzetről.