Ugrás az esemény honlapjára: http://civicrm.amnesty.hu/civicrm/event/info?reset=1&id=163

GYERE EL MOST PÉNTEKEN IS (JANUÁR 23-ÁN) 17 ÓRÁRA A DEÁK TÉRI TEMPLOM ELÉ, HOGY VELÜNK TILTAKOZZ A SZAÚDI AKTIVISTA MEGKORBÁCSOLÁSA ELLEN!

Az Amnesty International Magyarország minden pénteken tiltakozik Raif Badawi, szaúd-arábiai emberi jogi aktivista megkorbácsolása ellen. Raif Badawit 2014 májusában az iszlám megsértéséért 10 évre és 1000 korbácsütésre ítélték. Raif bűne, hogy létrehozott egy online fórumot, ahol az emberek szabadon megbeszélhették egymás között hazájuk politikai-társadalmi kérdéseit. 2015. január 9-én végrehajtották rajta az ítélet első részletét: a pénteki ima után egy mecset előtt nyilvánosan 50-szer megkorbácsolták. A bírósági ítélet alapján ezt heti rendszerességgel addig fogják ismételni, amíg mind az 1000 korbácsütést meg nem kapja. A múlt pénteken egy héttel elhalasztották az ítélet végrehajtását, mert a börtönorvos véleménye szerint Raif annyira rossz egészségi állapotban volt az előző heti korbácsütések miatt, hogy nem élte volna túl, ha újra megkorbácsolják. A következő 50 korbácsütést erre a hétre tervezik. Tiltakozz velünk minden pénteken 17 órától a Deák téri templom előtt. Szólítsuk fel együtt a szaúd-arábiai hatóságokat, hogy azonnal vessenek véget a kegyetlen és embertelen büntetés végrehajtásának, és engedjék szabadon az aktivistát.

Gyere el, és segíts te is Raifnak!

Tervezett program: 17.00 Rövid utcai performansz, amellyel Raif Badawi megkorbácsolására hívjuk fel a figyelmet. 17.10. Jeney Orsolya, az AI Magyarország igazgatójának beszéde 17.20-tól: aláírásgyűjtés a tiltakozó petícióhoz az Erzsébet téren és környékén.

Jelezd itt, ha jössz!