Utcai akcióval tiltakozunk Raif Badawi megkínzása ellen

Ugrás az esemény honlapjára: http://civicrm.amnesty.hu/civicrm/event/info?reset=1&id=156

GYERE EL ISMÉT PÉNTEKEN (JANUÁR 23-ÁN) 17 ÓRAKOR A DEÁK TÉRI TEMPLOMHOZ, HOGY VELÜNK TILTAKOZZ A SZAÚDI AKTIVISTA MEGKORBÁCSOLÁSA ELLEN! Raif Badawi szaúd-arábiai emberi jogi aktivistát 2014 májusában az iszlám megsértéséért 10 évre és 1000 korbácsütésre ítélték. Raif bűne, hogy létrehozott egy online fórumot, ahol az emberek szabadon megbeszélhették egymás között hazájuk politikai-társadalmi kérdéseit. 2015. január 9-én végrehajtották rajta az ítélet első részletét: a pénteki ima után egy mecset előtt nyilvánosan 50-szer megkorbácsolták. A bírósági ítélet alapján ezt heti rendszerességgel fogják ismételni. A további korbácsütéseket egyelőre Raif egészségügyi állapota miatt elhalasztották, de bármikor újra kezdhetik és folytatják addig, amig a kiszabott 1000 korbácsütés le nem jár. Február közepéig minden pénteken utcai akcióval összekötött aláírásgyűjtéssel tíltakozunk az embertelen bánásmód ellen. Gyere el, és segíts te is Raifnak!

Részvételed jelezd itt!