TÁMOGATOM A PROGRAMOT!

Emberi jogi képzésünk célja elsősorban az előítélet-mentesítés. Olyan képzési struktúrákkal dolgozunk, melyek alkalmasak arra, hogy a fiatalokat és a felnőtteket is érzékenyítsük az emberi jogi szemléletre, s ugyanakkor elgondolkodtassuk a résztvevőket a bennünk élő, bennünket érő előítéletekről. A mondat, mely minden képzésünk célját fogalmazza meg: Gyűlölet nélküli világban szeretnénk élni.

A 2015/2016-os tanévben nagy hangsúlyt fektetünk az alábbi programokra:

• a Te, én, mi és az emberi jogok elnevezésű képzéssorozatunkra, mely drámapedagógiai módszerekkel segíti az előítélet-mentesítést, közösségformálást, emberi jogi kiállást.

• az Összpont nevet viselő középiskolásoknak szóló emberi jogi versenyünkre, melyet öt fővárosi és három vidéki csapattal kezdtünk el októberben;

• a menekültválság témakörével foglalkozó 45 perces foglalkozásainkra, vagyis az alsósoknak szóló Ellenség-órára, valamint a felsősöknek és gimnazistáknak szóló Mi lenne, ha...? óránkra.

•  a gyűlölet-bűncselekmény fogalmát és hátterét feldolgozó 90 perces Mi a gyűlölet-bűncselekmény? foglalkozásunkra és egyéb, alkalmi jellegű tematikus óráinkra;

• a Képzők képzése elnevezésű tanfolyamunkra, melynek keretein belül az érdeklődőket, pedagógusokat, aktivistáinkat készítjük fel a képzői feladatokra;

• továbbá a 2014-ben és 2015-ben is nagy sikert arató, és 2016 nyarán is megrendezésre kerülő Emberi Jogi Nyári Táborunkra, ami alkalmat ad a fenti képzésekben és Emberi Jogi Barát Iskoláinkban résztvevő/tanuló diákoknak arra, hogy találkozzanak, és együtt létrehozzanak olyan produktumokat, mellyel alátámaszthatják, hogy egy gyűlölet nélküli világban szeretnének élni.

Programjainkon a részvétel ingyenes, megvalósításukhoz mi biztosítjuk az anyagi hátteret és a tárgyi eszközöket is. Éppen ezért szükségünk van minden támogatásra, legyen az egyszeri, rendszeres, anyagi, vagy tárgyi jellegű.

Hogyan segíthetsz?

- legyél az Amnesty International támogatója;

- állítsd be rendszeres utalásod gyorsan és biztonságosan;

- támogasd egyszeri adománnyal oktatási képzésünket;

- ha más ötleted van, annak is nagyon örülünk, írd meg nekünk: fundraiser@amnesty.hu;

- ha a saját bankodon keresztül szeretnéd támogatni a képzésünket:

Név: Amnesty International Magyarország

Bankszámlaszámuk: 11706016-20818964 (OTP)

Közlemény: emberi jogi képzés támogatás

Mire fordítjuk támogatásod?

Anyagi hozzájárulásoddal tudjuk fedezni:

• képzőink utazási költségét (pl. Budapest-Kisvác egy főre oda-vissza 1490 Ft, Budapest-Szentendre egy főre oda-vissza 1850 Ft, vagy Budapest-Sajókaza egy főre oda-vissza 7970 Ft);

• eszközök vásárlását (nyomtatópatron a gyerekek anyagainak nyomtatásához, színes filcek, papírok);

• hosszabb programokon az étkezést és a szállást;

• a nyomtatási költségeket.

Adományozz tárgyi eszközöket!

Amire szükségünk van az év során:

• fénymásoló papír;

• színes papír;

• irodai eszközök: olló, ragasztó, cellux;

• tollak, filcek.

Adományodat várjuk irodánkban vagy külsős helyszínen egy előre egyeztetett időpontban. Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Legyél a sofőrünk!

Gyakran sokkal egyszerűbb lenne autóval utaznunk – a képzésekre többen megyünk egyszerre és eszközöket is viszünk magunkkal – de általában nincs erre lehetőségünk. Ha van ránk időd, van autód, és szívesen jönnél velünk a képzésekre, akkor legyél te a sofőrünk! Ide kattintva jelezheted, ha szívesen segítenél nekünk ebben, mi pedig felvesszük veled a kapcsolatot.

TÁMOGATOM A PROGRAMOT!

Minden támogatásért előre is nagyon hálásak vagyunk!