Az alábbi dokumentumokkal szeretnénk segíteni mindazok munkáját, akik az emberi jogi oktatást velünk együtt egy kiemelten fontos területnek tartják. Legyél akár tanár, képző, diák vagy csak puszta érdeklődő használd nyugodtan a teljes mértékben általunk kidolgozott, több éves tapasztalatokon nyugvó, precízen megszerkesztett óravázlatainkat, tematikáinkat, játékainkat.
Ha programunk felkeltette az érdeklődésedet és szeretnél te is emberi jogi képzővé válni, jelentkezz!
Ha bármilyen további kérdésed van, írj nekünk az oktatas@amnesty.hu-ra.

Dokumentumok:

MI LENNE, HA? - óra
(13 éves kortól, 45 perc)
Ki a menekült? Miért menekül? És utána mi lesz? Szervezetünk kiemelten foglalkozik a menekülteket érő rendszerszintű jogsértésekkel. A témával kapcsolatban nélkülözhetetlen az empátiára való képesség. Egész órás kiscsoportos szerepjáték érzékenyítő feladatokkal, közös megbeszéléssel, hogy megértsük, min mennek keresztül emberek milliói szerte a világban, s az emberi jogok nézőpontjából ez mit is jelent, és mi ebben a mi szerepünk.
MI A GYŰLÖLET-BŰNCSELEKMÉNY? - óra
(13 éves kortól, 90 perc)
Hogyan lehet az előítéletekből népirtás? Mik azok a védett kisebbségek? Mit jelent pontosan a közösség tagja ellen elkövetett bűncselekmény, hogyan ismerjük fel, mit kell tennünk, miért olyan fontos, hogy tudjunk róla? Szervezetünk egyik legfontosabb kampányát érzékenyítő drámajátékokkal, kiscsoportos feladatokkal, esetelemzésekkel dolgozzuk fel.
ELLENSÉG-ÓRA
(6-12 évesek, 45 perc)
Ki az ellenség? Hogyan lesz valaki ellenség? Hogyan lesz az ellenségből ismerős? A kisiskolásoknak készült órán drámapedagógiai eszközökkel, csoportos beszélgetésekkel, disputával, drámajátékokkal és meséléssel jutunk el a kutyák és a macskák ellenségeskedésétől a háborúban egymás ellen harcoló “ellenségekig”.

Az emberi jogi oktatásunk minden diák és iskola számára ingyenes. Ahhoz, hogy ez a jövőben is így maradhasson adományokra van szükségünk. Segíts te is, hogy minél több fiatalhoz eljuthassunk!

TÁMOGASD MUNKÁNKAT!

KÖSZÖNJÜK!